Cretan Union Cup 2015 στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015Η
Κρήτη για ακόμη μία φορά καλωσορίζει με τον δικό της φιλόξενο τρόπο το διεθνές Ναυταθλητικό γεγονός «Cretan Union Cup 2015».
Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ και ο εμπνευστής του ΜΙΝΟΑΝ CUP, Πρόεδρος του ΝΟΓΚ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρης, συνδιοργανώνουν με τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της Κρήτης, ΙΟΗ, ΙΟΑΝ, ΝΟΣ και ΝΟΧ, το φετινό Cretan Union Cup 2015. Για μια εβδομάδα. από 23 έως 29 Μαΐου 2015, οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί της Κρήτης, τον περήφανο λαό του και την μοναδική φιλοξενία του.
Το Cretan Union Cup γεννήθηκε ως ναυταθλητικό γεγονός ύστερα από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ένωση του νησιού των Μινωιτών με την ελεύθερη Ελλάδα και τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα, το 2013. Η μοναδική αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε Ηράκλειο και Μαλεβίζι, στη Σητεία και στον Άγιο Νικόλαο με την παρουσία κοινού, μελών και εθελοντών του αθλήματος καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το μαγευτικό λιμανάκι της Παντάνασσας, την Δευτέρα 25 Μαΐου με πρώτο προορισμό το νησί Ντία και επιστροφή. Την Τρίτη 26 Μαΐου θα γίνει αγώνας από το Μαλεβίζι στην Σητεία. Την Πέμπτη 28 Μαΐου από την Σητεία, στον Άγιο Νικόλαο και την Παρασκευή θα γίνει εσωτερικός αγώνας στα όρια της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο Γάζι και η τελετή λήξης στον Άγιο Νικόλαο. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, με το ύφος της Κρητικής παράδοσης και κουλτούρας ενώ η Τετάρτη 27/5 στην πόλη Σητεία θα είναι ημέρα ξεκούρασης και επαφής με την φύση, την κρητική κουζίνα και τις καταγάλανες θάλασσες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές, κοινός στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να μείνουν ενθουσιασμένοι κάνοντας το Cretan Union Cup θεσμό. Όπως άλλωστε είναι γνωστό, οι καιρικές συνθήκες στο Κρητικό πέλαγος ειδικά αυτή την περίοδο, μετατρέπουν τη θάλασσα σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες ιστιοπλοϊκούς στίβους.
Σημαντικό σημείο της φετινής διοργάνωσης, είναι και η πριμοδότηση στα εκτός Κρήτης συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία έχουν πιστοποιητικό καταμέτρησης, με 500€ έκαστο, ενώ όλα τα πληρώματα θα έχουν μέσω χορηγιών δωρεάν διαμονή και αυτοκίνητο.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Είσοδος Χρήστη

Διαύγεια
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δωρεάν μαθήματα για ενήλικες στο Δήμο Μαλεβιζίου
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA