Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κάθετα αντίθετη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στις σχεδιαζόμενες ΒΑΠΕ στο Μαλεβίζι
Κάθετα αντίθετη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στις σχεδιαζόμενες ΒΑΠΕ στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στα προωθούμενα σχέδια εγκατάστασης ΒΑΠΕ των εταιρειών Κοπελούζου και ΤΕΡΝΑ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. Υπενθυμίζεται ότι από το 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, έχει ταχθεί ενάντια στην υλοποίηση οποιουδήποτε έργου ΑΠΕ στα όρια του Δήμου, εάν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. αλλά και εάν δεν έχει προηγηθεί ευρεία κοινωνική διαβούλευση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Από το 2012 επίσης, είχε αποστείλει σκληρή επιστολή σε όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες (Αρ. πρωτ. 21251 - 23/7/2012) στην οποία επεσήμανε ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προβεί σε μονομερείς ενέργειες που δεν συνάδουν με το σχεδιασμό και τη βούληση του λαού του Μαλεβιζίου.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η εγκατάσταση τέτοιων ΒΑΠΕ στις περιοχές του δήμου μας που αναφέρονται στα σχέδια των εταιρειών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Πρόκειται για ένα έγκλημα απέναντι στη φύση και την κοινωνία μας και τέτοιες απαξιωτικές και αποικιοκρατικές πρακτικές που υποβαθμίζουν την πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας, θα μας βρουν απέναντι. Ελπίζω κι εύχομαι, να πρυτανεύσει η λογική».

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA