Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Ελευθερώνοντας την Ειρήνη» στο ανοιχτό θέατρο Γαζίου
«Ελευθερώνοντας την Ειρήνη» στο ανοιχτό θέατρο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
O Δ.Ο.Π.Π.Α Μαλεβιζίου και η θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζουν το έργο «Ελευθερώνοντας την Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο ανοιχτό θέατρο του Δημαρχείου Γαζίου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 22015, στις 21.00 μ.μ. Η ιστορία έχει κεντρικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη, έναν μαθητή Γυμνασίου, ο οποίος εξαιτίας του νεαρού του ηλικίας του, γίνεται υπέρμαχος του πολέμου και της δύναμης που αποκτά αυτός που αναδεικνύεται νικητής. Ωστόσο, μέσα από τη συζήτηση με τον παππού του αλλά και τα βιώματα της καθημερινότητας, ο Λευτέρης έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα: Ειρήνη ή Πόλεμος; Η άδολη και αγνή ψυχή του δεν μπορεί να αντέξει την αδικία και τη σκληρότητα του πολέμου. Επομένως, αποφασίζει να γίνει ένας νέος Τρυγαίος ο οποίος παίρνοντας ως όχημα ένα σκαθάρι θα προσπαθήσει να ανέβει στον ουρανό, για να βγάλει την Ειρήνη από τη σπηλιά που την έχει κλείσει ο Πόλεμος και να τη φέρει πάλι στον κόσμο.
Από τις αναμνήσεις του παππού και τη σύγχρονη εποχή της βίας και της αποξένωσης των ανθρώπων, περνάμε στην αφήγηση του παππού Αριστοφάνη η οποία φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Θα καταφέρει ο σύγχρονος Τρυγαίος, για άλλη μια φορά στην Ιστορία του Ανθρώπου, να ελευθερώσει την πολυπόθητη Ειρήνη από τη σπηλιά του Πολέμου;
Το έργο αποτελείται από τρεις πράξεις και το έγραψαν οι κ.κ. Μαρία Κυριακάκη και Ευαγγελία Μεταξάκη. Το κείμενο της Β' Πράξης βασίζεται στο παιδικό βιβλίο της Ελένης Βαλαβάνη «Ο κυρ-Τρυγαίος, ο Σκαθάρης κι η Ειρήνη» (εκδόσεις Άγκυρα).
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει



 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA