Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εντυπωσιάστηκαν οι Γάλλοι επισκέπτες από τις επιχειρήσεις και τη φιλοξενία των Καλεσσανών
Εντυπωσιάστηκαν οι Γάλλοι επισκέπτες από τις επιχειρήσεις και τη φιλοξενία των Καλεσσανών PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015
Με επισκέψεις σε εξαγωγικές μονάδες της περιοχής, το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα και γνήσιο Κρητικό γλέντι, κάτοικοι και φορείς των Καλεσσών φιλοξένησαν την πολυπληθή Γαλλική αντιπροσωπεία των εκπροσώπων εμπορικών αλυσίδων, μέσων ενημέρωσης και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης των πόλεων Μεσέ και Φλερ, που επισκέπτονται το Δήμο Μαλεβιζίου. Την απόλυτη ικανοποίηση όλων των επισκεπτών εξέφρασε και στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη η Δημοτική Σύμβουλος της πόλης Μεσέ Μαρία Θαλασσινάκη, η οποία είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της επίσκεψης, ενώ ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του κάλεσε τους Γάλλους επισκέπτες να γνωρίσουν όσες περισσότερες γωνιές του Μαλεβιζίου μπορούν και να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία, λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, σας προτείνω ανεπιφύλακτα και σας προσκαλώ να επισκεφτείτε όσες περισσότερες γωνιές του δήμου μας μπορείτε και να γνωρίσετε την ιστορία και την παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ενός τόπου με άφθονο και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό πλούτο, με μνημεία απίστευτου φυσικού κάλλους, αλλά κυρίως ενός τόπου με ανθρώπους που υποδέχονται τον κάθε επισκέπτη σαν να επρόκειτο για δικό τους άνθρωπο!
Η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, ένα μουσείο με σπάνια εκθέματα από την Συλλογή Μεταξά και ευρήματα από ανασκαφές στον Δήμο μας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Τυλίσου και του Σκλαβοκάμπου, ο Μινωικός Τάφος του Κρουσώνα, το Παλαιόκαστρο και η Ενετική Ασβεστοκάμινος, εκκλησίες και μονές ιδιαίτερης θρησκευτικής αλλά και αρχαιολογικής αξίας, φυσιολατρικές διαδρομές όπως για παράδειγμα η Πλατωνική διαδρομή του Μίνωα, μοναδικά θαύματα της φύσης όπως ο Αλμυρός ποταμός, το Βουλισμένο Αλώνι και το δάσος της Κέρης, η γενέτειρα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλο, το Φόδελε, χιλιόμετρα φυσικού θαλάσσιου μετώπου με οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, πολλά και σημαντικά μνημεία, βρίσκονται στο Δήμο Μαλεβιζίου και μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη.
Πρέπει να γνωρίζετε επίσης, ότι σε όλους τους οικισμούς του Μαλεβιζίου, ορεινούς ή παραθαλάσσιους, σας περιμένει η πατροπαράδοτη Κρητική φιλοξενία. Απολαύστε την, χαρείτε την και κρατήστε στην καρδιά σας την αγάπη που κρύβει αυτός ο τόπος για τους επισκέπτες του. Είμαι σίγουρος ότι οι αποσκευές σας θα γεμίσουν με πρωτόγνωρα συναισθήματα και οι εντυπώσεις που θα αποκομίσετε, θα σας συντροφεύουν μια ζωή!
Εύχομαι να μείνετε ικανοποιημένοι από τον τόπο μας, να κλείσετε αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συνεργασίες και να περάσετε τον ελεύθερό σας χρόνο στο Μαλεβίζι, όπως το έχετε ονειρευτεί.
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους δούλεψαν για το άριστο αυτό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα δε την κ. Μαρία Θαλασσινάκη, δημοτική σύμβουλο στη πόλη Μεσέ, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αντώνη Βασιλάκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία στις νέες προσπάθειες που ξεκινάνε σήμερα από τα πανέμορφα Καλέσσα».
Το πρόγραμμα της επίσκεψης της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Δήμο Μαλεβιζίου συνεχίζεται, με επισκέψεις στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, στο Μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, κ.α.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA