Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στις εργασίες προστασίας και ανάδειξης ένος φυσικού παραδείσου της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου ο Κώστας Μαμουλάκης
Στις εργασίες προστασίας και ανάδειξης ένος φυσικού παραδείσου της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου ο Κώστας Μαμουλάκης PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
Σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Δήμου Μαλεβιζίου, στο φαράγγι της Ρέχτρας στη Ροδιά, βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, επιθεωρώντας τις εργασίες που εκτελούνται με σκοπό να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο και ασφαλές περιπατητικό μονοπάτι. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 103.000 ευρώ και στις εργασίες περιλαμβάνονται παρεμβάσεις με στόχο την προστασία και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και την αποκατάσταση των αρνητικών ανθρώπινων επεμβάσεων που έχουν σημειωθεί. Πιο αναλυτικά, διανοίγεται το περιπατητικό μονοπάτι για να μπορούν οι φυσιολάτρες να το διαβαίνουν με ασφάλεια, κατασκευάζεται μια ξύλινη σκάλα και γέφυρα, καθαρίζεται και διαμορφώνεται το πέρασμα προς τον Ι.Ν. της Παναγίας, αλλά και στο σύνολό του όλο το φαράγγι, δημιουργούνται χώροι συγκέντρωσης και αναψυχής στις εισόδους της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου με πέτρινα καθιστικά, ξύλινα τραπέζια, πέτρινες βρύσες και δοχεία απορριμμάτων, ειδικές πινακίδες σήμανσης, ενώ στο βόρειο τμήμα του μονοπατιού αντικαθίσταται το πλέγμα με ξύλινη περίφραξη και πόρτα.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες προστασίας και ανάδειξης του φαραγγιού της Ρέχτρας, ενός πανέμορφου φαραγγιού, ενός θησαυρού της φύσης που βρίσκεται δίπλα στον αστικό ιστό. Είμαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο φαράγγι θα αποτελέσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους φυσιολάτρες, για τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και για τον καθένα που θέλει να βρεθεί στην αγκαλιά της μοναδικής Κρητικής υπαίθρου. Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου, ενώ παράλληλα, προστατεύουμε και το περιβάλλον, αποκαθιστώντας τις αρνητικές ανθρώπινες παρεμβάσεις που είχαν γίνει στο φαράγγι. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου για την άριστη δουλειά που έκαναν και σε αυτό το έργο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαλεβιζίου Κώστα Τριγώνη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του οικισμού Γιάννη Στρατάκη, αλλά και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την καθοριστική βοήθειά τους στη συγκεκριμένη παρέμβαση».
Τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου Ρένα Παπαδάκη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA