Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παρουσιάστηκαν «Οι Δόμηδες της Αντίστασης» του Γιώργου Καλογεράκη
Παρουσιάστηκαν «Οι Δόμηδες της Αντίστασης» του Γιώργου Καλογεράκη PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Δόμηδες της Αντίστασης, Δημήτρης και Αντώνης Δομαλάκης» του ιστορικού και εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Καλογεράκη, στο επιμελητήριο Ηρακλείου, εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία της Κρουσανιώτικης αντιστασιακής «Ομάδας Σατανά», στην οποία οι αδελφοί Αντώνης και Δημήτρης Δομαλάκης διετέλεσαν αρχικά επίλεκτα μέλη, και έπειτα συναρχηγοί, μετά το θάνατο του αρχηγού Αντώνη Γρηγοράκη ή Σατανά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ενώ για την αξία του βιβλίου και τη σημασία της συμβολής του Κρουσώνα στην εθνική αντίσταση μίλησαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Ηρακλείου Δρ. Μανόλης Δρακάκης, ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Μαμαλάκης, και ο ποιητής Γιώργος Καράτζης, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση για περισσότερες από 3 ώρες με αμείωτο ενδιαφέρον.
Την παρουσίαση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα του Γιώργου Κριτσωτάκη, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, δωρίθηκαν από την οικογένεια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Βουλευτές Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης και Β. Κεγκέρογλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρεια Κρήτης Κ. Φασουλάκης οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Ζ. Καλογεράκης και Ανωγείων Μ. Καλέργης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Κ. Τριγώνης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γ. Βαλτζάκης και Χ. Κουτσογιάννης, ο πρώην Βουλευτής Κ. Δαμαβολίτης, ο πρώην Νομάρχης Δ. Σαρής, ο πρώην Δήμαρχος Κρουσώνα Γ. Δρακουλάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μ. Βασιλάκης, κ.α.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA