Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Βόμβα» σε πλοίο, «φωτιά» και «τραυματίες» στην Παντάνασσα
«Βόμβα» σε πλοίο, «φωτιά» και «τραυματίες» στην Παντάνασσα PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016
Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο λιμανάκι της Παντάνασσας με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα με τις ειδικές δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η ομάδα πολιτική προστασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Δ.Ε.Η., ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δήμου Μαλεβιζίου, τα ρυμουλκά ασφαλείας από Ηράκλειο και Παντάνασσα, αλλά και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Μαλεβιζίου συντονίστηκαν με επιτυχία και ανταποκρίθηκαν πλήρως στο σενάριο της άσκησης, που προέβλεπε έκρηξη βόμβας σε φορτηγό πλοίο, πυρκαγιά, τραυματισμό μελών του πληρώματος, ρύπανση της θάλασσας, έρευνα για άλλα εκρηκτικά, κλπ.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την άσκηση που διεξήχθη στο Δήμο Μαλεβιζίου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Συμμετείχαμε κι εμείς ως Δήμος, με το Λιμενικό μας Ταμείο στην άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων και η οποία στέφτηκε με επιτυχία. Ελπίζω κι εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά, το γεγονός όμως ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συντονίστηκαν για μια ακόμα φορά απόλυτα - έστω και σε επίπεδο άσκησης - είναι ενθαρρυντικό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, τα μέλη των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου μας Βαγγέλη Παρασύρη μαζί με τα μέλη της Διοίκησης και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό που συμμετείχαν στην άσκηση».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA