Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Καθάρισαν το λιμανάκι της Παντάνασσας
Καθάρισαν το λιμανάκι της Παντάνασσας PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 17 Μαϊου 2016
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού 2016, εθελοντές μαθητές, μέλη συλλόγων, φορέων και δύτες καθάρισαν την παραλία και το λιμανάκι της Παντάνασας.
Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA, του Δήμου Μαλεβιζίου και του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε για να αναδειχθεί το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος και η ανάγκη για άμεση αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς όλων μας. Στην εκδήλωση καθαρισμού συμμετείχαν μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου, δύτες από τη σχολή δυτών Stay Wet του Μονοναύτη, μέλη του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Μαλεβιζίου, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Μαλεβιζίου και της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, οι Δημοτικές Κοινότητες Γαζίου και Ροδιάς, η Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ., το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και Ληνοπεραμάτων και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου.
Τη δράση υποστήριξαν η εταιρεία καυσίμων ΕΚΟ - BP η οποία προσέφερε μπλουζάκια στους εθελοντές, η ταβέρνα «Το Λιμανάκι» που προσέφερε τα καπέλα, η εταιρεία τροφίμων «Περνιεντάκης» που ετοίμασε μαζί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπουφέ με σάντουιτς, κρουασάν, νερά και χυμούς για τους εθελοντές και η εταιρεία «Κουρλετάκης» που ανέλαβε με ειδικό όχημα την ανέλκυση των ογκωδών αντικειμένων από τον βυθό.
Τους εθελοντές ευχαρίστησε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος Δ. Σαϊτάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η προστασία τους περιβάλλοντος είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Έχουμε κάνει πολλούς καθαρισμούς στις ακτές και τις παραλίες μας και αρκετές προσπάθειες ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται με το αποτέλεσμα, μια μικρή μερίδα δεν έχει ευαισθητοποιηθεί με το θέμα. Ελπίζω κι εύχομαι ότι τα νέα παιδιά, οι μικροί μαθητές που μας βοήθησαν και αυτή την φορά, θα μπορέσουν να αλλάξουν αυτή την νοοτροπία.
Θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους μαθητές, τους γονείς, τους δύτες και τα μέλη των συλλόγων για την πολύτιμη βοήθειά τους, τις εταιρείες που υποστήριξαν την προσπάθεια, καθώς και το Λιμεναρχείο, τη Διοίκηση του Λιμενικού μας Ταμείου και όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής για τον άψογο συντονισμό της δράσης».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA