Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στις νέες εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας στον Αγ. Γεώργιο του Κρουσώνα ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης
Στις νέες εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας στον Αγ. Γεώργιο του Κρουσώνα ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
Τις εργασίες κατεδάφισης τριών κτιρίων που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη νέα πλατεία που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στο Νερόμυλο του Κρουσώνα, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Πρόκειται για εργασίες που εντάσσονται παράλληλα και στο πλαίσιο του έργου συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του παραδοσιακού νερόμυλου του Κρουσώνα, που έχει ολοκληρωθεί, με στόχο να αναδειχτεί το σπουδαίο μνημείο, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να αποκτήσει ο οικισμός ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νερόμυλος χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα με τον πύργο υδατόπτωσης να είναι ακόμα παλαιότερος και αποτελεί πλέον ξανά, σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής. Έχει δε ήδη διαμορφωθεί με λειτουργικό τρόπο ο αύλειος χώρος του νερόμυλου και έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατεία με παιδική χαρά, βοτανικό κήπο, αμφιθέατρο, παγκάκια, φωτισμό, κ.α.
Τα οφέλη του έργου είναι πολλαπλά και προφανή, αφού ενισχύεται η επισκεψιμότητα της ενδοχώρας, τονώνεται η τοπική οικονομία, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά ένας μεγάλος χώρος, ενισχύονται οι συνθήκες πολιτικής προστασίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ένα ακόμα μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που μαρτυρά συνήθειες μιας άλλης εποχής, άγνωστες στους νέους του σήμερα.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διάσωση και η ανάδειξη των ιδιαίτερων μνημείων κάθε οικισμού του Δήμου μας, ήταν και παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής μας Αρχής. Η ιστορία άλλωστε, καθώς και τα πολιτιστικά στοιχεία του Μαλεβιζίου, αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα.
Η συγκεκριμένη παρέμβασή μας, έχει τώρα επεκταθεί όπως είχαμε σκοπό και στην ευρύτερη περιοχή του μνημείου και με τα παλιά, ετοιμόρροπα κτίρια που έχουμε εξαγοράσει και κατεδαφίζουμε, πολλαπλασιάζουμε τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου, αναδεικνύουμε ακόμα περισσότερο το σημείο και δίνουμε ανάσα σε μια από τις πλέον πυκνοδομημένες συνοικίες του Κρουσώνα.
Στη διαδικασία αυτή, καθοριστική ήταν η συμβολή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος για μια ακόμα φορά βρέθηκε δίπλα μας, μας βοήθησε τα μέγιστα, όπως και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, τους οποίους θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τις οικογένειες Βαμβουκάκη, Δρακουλάκη και Ξυλούρη που δώρισαν τον νερόμυλο στο Δήμο Μαλεβιζίου, τον Πρόεδρο, τα μέλη και όλα τα στελέχη της Α.Κ.Ο.Μ.Μ. Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε.Ο.Τ.Α. για την άριστη συνεργασία μας, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μανώλη Αντωνογιαννάκη, τους πρώην Αντιδημάρχους και Προέδρους του οικισμού, την εκκλησία, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς επίσης και τα στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών μας, για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποιούν.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA