Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκίνησε η δημιουργία των γλυπτών στο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα!
Ξεκίνησε η δημιουργία των γλυπτών στο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα! PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2016
Με την ολοκλήρωση των εργασιών εγκιβωτισμού της άμμου στην Αμμουδάρα, ξεκίνησαν οι καταξιωμένοι γλύπτες από την Ελλάδα και την Ουκρανία να φιλοτεχνούν τα εντυπωσιακά γλυπτά τους, με θέμα τη θάλασσα, στο πρώτο ανάλογο φεστιβάλ που γίνεται στη χώρα μας. Ο Μανώλης Χαρκούτσης ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής Yuriy Mysko και η διεθνώς αναγνωρισμένη γλύπτρια Lyudmyla Mysko, φιλοτεχνούν στη θέση Ξηροπόταμος - δίπλα στην κεραία της ΕΡΤ - τον Ποσειδώνα να φυσάει ένα πλεούμενο, μια Σειρήνα και ένα χταπόδι.
Το ύψος των γλυπτών αγγίζει τα 3 μέτρα περίπου, τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά τις επόμενες ημέρες και στο διάστημα αυτό, μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι γλύπτες φιλοτεχνούν την άμμο. Επίσης, μικροί και μεγάλοι μπορούν να πειραματιστούν δημιουργώντας στην άμμο τα δικά τους γλυπτά. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη και η όλη διαδικασία της δημιουργίας θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε τον χώρο, μίλησε με τους γλύπτες και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η πρώτη εικόνα από την κορυφή των γλυπτών που αρχίζει σιγά - σιγά να αποκαλύπτεται, μας προϊδεάζει για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν, αλλά και ότι η προβολή της Αμμουδάρας και του δήμου μας γενικότερα, θα είναι πολύ έντονη.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την προσπάθεια όλους τους καλλιτέχνες, τον Μανώλη Χαρκούτση, τον Yuriy Mysko, την Lyudmyla Mysko και τον Emmanouil Mysko για την εξαιρετική ευκαιρία προβολής που δίνουν στον τόπο μας, όπως επίσης και τους συνεργάτες μου στο Δήμο, τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Κώστα Τριγώνη που δούλεψε πολύ για το φεστιβάλ, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, την Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν».
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι εταιρείες ERGO Καλουδάκης, οινοποιείο Alexakis, Cretan Holidays, Fresh Snack, Καράτζης ΑΕ, σ/μ Αριάδνη, αναψυκτικά Φήμη, οινοποιείο Χονδροζουμάκης, ξενοδοχείο Apollonia, παραδοσιακοί ξενώνες Θαλόρη, πήλινα Volyrakis, σ/μ Χαλκιαδάκης, Κλάδος security, Calore Beach, Πολύχώρος Grand, εστιατόριο Πετούσης, πλυντήριο οχημάτων Let's Wash.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA