Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Η ψυχική υγεία των κατοίκων του Μαλεβιζίου στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας του Δήμου με την 7η ΥΠΕ
Η ψυχική υγεία των κατοίκων του Μαλεβιζίου στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας του Δήμου με την 7η ΥΠΕ PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Πα.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο (Ψυχιατρικό Τμήμα Βενιζελείου) για την λειτουργία Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Γάζι, την Τύλισο και τον Κρουσώνα, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης συναντήθηκε με την Ψυχίατρο κ. Ευγενία Χουρδάκη και την Δ/ντρια του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μ. Τρούλη.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της λειτουργία του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας που θα λειτουργεί για τα επόμενα 2 χρόνια κυκλικά, από μια φορά τον μήνα στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.
Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο συνεργασίας προβλέπει τη συγκρότηση Επιστημονικής Ομάδας αποτελούμενης από τους ιατρούς και τους άμεσα εμπλεκόμενους επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας της κάθε Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και Συντονιστικής Επιτροπής αποτελούμενης από ένα άμεσα εμπλεκόμενο στη δράση στέλεχος (επαγγελματία υγείας - κοινωνικής φροντίδας) από κάθε συμβαλλόμενο μέρος, η οποία θα εξετάζει τη δυνατότητα της λιγότερο ή περισσότερο συχνής λειτουργίας του Ιατρείου, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Στόχος της δράσης, είναι η θεραπεία και πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας των κατοίκων του Μαλεβιζίου, μέσω της συνεργασίας της 7ης ΥΠΕ, του ΠαΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΗ «Βενιζέλειο»), του ΔΟΚΑΠΠΑΜ και των δομών προστασίας ηλικιωμένων που λειτουργούν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία μας με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, προχωράμε στην καθιέρωση της λειτουργίας ψυχιατρικού ιατρείο στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων, το Γάζι, την Τύλισο και τον Κρουσώνα. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας που νιώθουν ότι χρειάζονται την συμβουλή των ειδικών, να επισκεφτούν τα ιατρεία, να συζητήσουν με τους επιστήμονες και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθηθούν τα μέγιστα.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Ελένη Μαυρομάτη και για αυτή την συνεργασία, τον Δ/τη του ΠαΓΝΗ - Βενιζελείου κ. Γιάννη Τασόπουλο, την Δ/ντρια του Ψυχιατρικού τμήματος του Βενιζελείου κ. Ευγενία Χουρδάκη και όλα τα στελέχη, καθώς επίσης και να συγχαρώ τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Γιώργο Μαρκατάτο, την Δ/ντρια του Οργανισμού Μ. Τρούλη και το σύνολο του προσωπικού του Οργανισμού, για τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταφέρνουν»
.

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA