Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αναπλάσεις στο Λιβάδι - Παραδόθηκε η μελέτη διαμόρφωσης πλατείας και αύλειου χώρου της Αγίας Μαρίνας
Αναπλάσεις στο Λιβάδι - Παραδόθηκε η μελέτη διαμόρφωσης πλατείας και αύλειου χώρου της Αγίας Μαρίνας PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Την μελέτη διαμόρφωσης πλατείας και αύλειου χώρου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Κρουσώνα, στη θέση Λιβάδι, παρέδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ο αρχιτέκτων μηχανικός Γιώργος Κουτσογιαννάκης, ο οποίος μάλιστα την συνέταξε αφιλοκερδώς, δωρίζοντας ταυτόχρονα και τμήμα ιδιοκτησίας του, πλάτους 4 μ. και μήκους περίπου 40 μ., για την δημιουργία νέου δρόμου πρόσβασης.

Η περιοχή Λιβάδι, αποτελεί ως γνωστών πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Δήμου Μαλεβιζίου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από την γιορτή της Αγίας Μαρίνας και την ιδιαίτερα δημοφιλή «Γιορτή Μήλου» που διοργανώνεται με τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αποτελεί και ένα ιδανικό προορισμό λόγω της φυσικής ομορφιάς που την διακρίνει. Η ανάγκη ανάπλασης του αύλειου χώρου της εκκλησίας και της δημιουργίας μιας λειτουργικής και άνετης πλατείας για τους επισκέπτες, όπως επίσης και της αναστήλωσης του κελιού που υπάρχει στον χώρο, ήταν επιτακτική και μάλιστα η συγκεκριμένη μελέτη, επεκτείνεται και στην αξιοποίηση του ρέματος της περιοχής το οποίο καταλήγει στο χαρακτηριστικό, παλιό τυροκομείο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η προσπάθεια για να αναδείξουμε κάθε ιδιαίτερο στοιχείο του Δήμου μας, δεν σταματάει. Το Λιβάδι στον Κρουσώνα, μια περιοχή με μοναδικό φυσικό κάλλος που προσελκύει ετησίως χιλιάδες επισκέπτες, ανήκει σε αυτή την κατηγορία και μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη δυναμική ώθηση ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Κρουσώνα. Επόμενο βήμα είναι να βρούμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίησή της, κάτι που αισιοδοξώ ότι θα καταφέρουμε.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον αρχιτέκτονα μηχανικό Γιώργο Κουτσογιαννάκη που όχι μόνο συνέταξε δωρεάν την μελέτη, αλλά ευγενικά μας παραχώρησε τμήμα ιδιοκτησίας του, όπως επίσης τον Αντιδήμαρχο Κρουσώνα Γιώργο Βαλτζάκη, τον Πρόεδρο του οικισμού Φώτη Τρυπιδάκη, ιδιαίτερα δε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαλεβιζίου Μανώλη Αντονωγιαννάκη για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA