Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Η Αυστραλία τιμά το Μαλεβίζι και φιλοξενεί την Έκθεση Κουτουλάκη στις εκδηλώσεις εορτασμού της Μάχης της Κρήτης
Η Αυστραλία τιμά το Μαλεβίζι και φιλοξενεί την Έκθεση Κουτουλάκη στις εκδηλώσεις εορτασμού της Μάχης της Κρήτης PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017
Μια άκρως τιμητική πρόσκληση για τον Δήμο Μαλεβιζίου και τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη ήρθε από την μακρινή Αυστραλία και την «Παγκρήτιος Ένωσις Μελβούρνης».

Ειδικότερα, ο δραστήριος σύλλογος Κρητών της Αυστραλίας, προσκάλεσε επίσημα τον Δήμο Μαλεβιζίου για να τιμήσει τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και να πραγματοποιήσει έκθεση και παρουσίαση του Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη στην Μελβούρνη, στο πλαίσιο του εορταστικών εκδηλώσεων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, καλύπτοντας μάλιστα τα κόστη της έκθεσης και φιλοξενίας των συνοδών της.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με επιστολή του ευχαρίστησε τον Γεν. Γραμματέα της Ένωσης και τέως Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Αντ. Τσουρδαλάκη και όλα τα μέλη της Ένωσης για την άκρως τιμητική πρόσκληση, την οποία και αποδέχτηκε παρά το ότι ο ίδιος λόγω των πολλών υποχρεώσεών του δεν θα μπορεί να παραστεί προσωπικά στην Μελβούρνη.
Η παρουσία όμως της σημαντικής αυτής έκθεσης στην Αυστραλία και η δυνατότητα που θα δοθεί στους Κρητικούς - και όχι μόνο - κατοίκους της Ηπείρου να δουν από κοντά τα σημαντικά αυτά ντοκουμέντα, δίνει την δυνατότητα προβολής του σπάνιου αυτού υλικού που αναδεικνύει τις Ναζιστικές θηριωδίες της κατοχής της Κρήτης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μελβούρνης, το Δήμο Μαλεβιζίου και τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Γιώργος Αεράκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης. Οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι θα επιμεληθούν την έκθεση του αρχείου και θα πραγματοποιήσουν την παρουσίασή του βασιζόμενοι στα κείμενα των ιστορικών Δρ Μανώλη Δρακάκη και Γιώργου Τζωράκη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA