Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το Μουσείο Μαλεβιζίου
Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το Μουσείο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες ολοκλήρωσης του Μουσείου Μαλεβιζίου, που θα στεγάσει την μοναδική συλλογή Μεταξά, μια σπανιότατη συλλογή, προϊόν 40χρονης συλλεκτικής προσπάθειας του Νίκου και της Θεανώς Μεταξά, η οποία περιλαμβάνει 2229 αρχαία αντικείμενα. που χρονολογούνται από της 4η χιλιετία π. Χ έως τον 3ο μ. Χ αιώνα, και δικαίως θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές παγκοσμίως.
Σήμερα, η διευθύντρια της ΚΓ' Εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων κ. Αθανασία Κάντα, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Φασουλάκη, στελέχη του δήμου και αρχαιολόγους συντηρητές, επέβλεψε τις εργασίες που πραγματοποιούνται.
Αυτό το διάστημα γίνεται η κατηγοριοποίηση και η κατανομή των εκθεμάτων, δημιουργούνται οι τίτλοι των προθηκών και ολοκληρώνεται η μεταφορά των βιτρινών που θα φιλοξενήσουν τα εκθέματα.
Θυμίζουμε ότι στο θεματολόγιο της Συλλογής Μεταξά περιλαμβάνονται αντικείμενα από όλες σχεδόν τις μορφές της αρχαίας κρητικής τέχνης, με πολύ σημαντικά υποσύνολα κεραμικής, πηλοπλαστικής, λιθοτεχνίας, χαλκουργίας, γλυπτικής, και μικροτεχνίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μεγάλη συλλογή των 860 σφραγιδολίθων, με την οποία παρακολουθείται πλήρως η εξέλιξη της Μινωικής σφραγιδογλυφίας.
Σύμφωνα με την επιθυμία του συλλέκτη Νικολάου Μεταξά και τις αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού, ένα πολύ σημαντικό μέρος της συλλογής θα εκτεθεί στο Μουσείο του δήμου Μαλεβιζίου. Μαζί θα εκτεθούν και κάποιες από τις σημαντικές αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί στην πάντοτε ακμάζουσα και σημαίνουσα - ιστορικά και πολιτισμικά - περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA