Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πόλος έλξης η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Πόλος έλξης η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Εντυπωσιάζει για μια ακόμα χρονιά τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου που βρίσκεται στο Γάζι, στην πλατεία Δημαρχείου, ένα μουσείο - κόσμημα για ολόκληρη την Κρήτη που λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 08:00 έως τις 15:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκθέματα από την περίφημη Συλλογή Μεταξά, καθώς και ευρήματα από ανασκαφές σε διάφορες περιοχές του Μαλεβιζίου. Στο θεματολόγιό της περιλαμβάνονται αντικείμενα από όλες σχεδόν τις μορφές της αρχαίας Κρητικής τέχνης, με πολύ σημαντικά υποσύνολα κεραμικής, πηλοπλαστικής, λιθοτεχνίας, χαλκουργίας, γλυπτικής, και μικροτεχνίας, χωρισμένα σε επτά ενότητες:

Η πρώτη ενότητα, περιέχει αντικείμενα λιθοτεχνίας, λίθινα εργαλεία, αγγεία και άλλα αντικείμενα από τη Νεολιθική έως και τη Μινωική περίοδο.
Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στην Κεραμική και περιλαμβάνει αγγεία όλων των τύπων και των εποχών.
Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει την πηλοπλαστική, με δεκάδες πήλινα αγαλματίδια ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, θνητών και θεοτήτων, ζώων και ομοιώματα αντικειμένων, από ιερά και τάφους, που χρονολογούνται από τη Μινωική έως τη Ρωμαϊκή Εποχή.
Η τέταρτη ενότητα αναφέρεται στη γλυπτική και περιλαμβάνει μαρμάρινα αντικείμενα και τμήματα αγαλμάτων κυρίως των Ρωμαϊκών χρόνων.
Στην πέμπτη ενότητα εκτίθενται ευρήματα από την περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, που είναι και τα μόνα εκθέματα που δεν προέρχονται από τη Συλλογή Μεταξά. Εδώ βλέπει κανείς εντυπωσιακά αγγεία και ειδώλια από το Γάζι, τον Κρουσώνα και το Καβροχώρι, καθώς και μια εντυπωσιακή μινωική σαρκοφάγο από την Τύλισο, με εξαιρετική ζωγραφιστή διακόσμηση.
Η έκτη ενότητα αποτελείται από μια μεγάλη προθήκη με μετάλλινα αντικείμενα και σε αυτήν εκτίθενται βέλη, λόγχες και μαχαίρια, εργαλεία και κοσμήματα από όλες τις εποχές του Κρητικού Πολιτισμού.
Η έβδομη και τελευταία ενότητα περιέχει αρχαία κοσμήματα, με εντυπωσιακά περιδέραια λίθινα και χρυσά, ενώτια, δαχτυλίδια και βραχιόλια από τη Μινωική εποχή αλλά και τους μεταγενέστερους χρόνους.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA