Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τίμησαν την μνήμη των Ηρώων Εμμανουήλ Κουνάλη και Ανδρέα Νάθενα
Τίμησαν την μνήμη των Ηρώων Εμμανουήλ Κουνάλη και Ανδρέα Νάθενα PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
Παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου, Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μαλλιωτάκη, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, οι οικογένειες Εμμανουήλ Κουνάλη και Ανδρέα Νάθενα, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, τίμησαν την μνήμη των Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα Ξύπετρα, τον Σεπτέμβριο του 1944.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης Ιωάννα Κουνάλη, αναφέρθηκε στο ιστορικό της μοιραίας μάχης και στη γενναιότητα που επέδειξαν οι Ήρωες, ενώ ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Για μια ακόμα χρονιά, μας αξίωσε ο Θεός να συγκεντρωθούμε στο ιστορικό αυτό σημείο και με ευλάβεια να τιμήσουμε τη μνήμη δυο Ανδρών που έπεσαν Ηρωικά στη μάχη των Ξυπέτρων: Του Εμμανουήλ Κουνάλη και του Ανδρέα Νάθενα.
Δυο Ηρωικών φυσιογνωμιών, που δεν δείλιασαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν υποτάχτηκαν ποτέ στον Γερμανό κατακτητή. Αντιθέτως, τον πολέμησαν και τον κυνήγησαν με πάθος, χωρίς φόβο, πληρώνοντας στο τέλος με την ίδια τους τη ζωή, το τίμημα της δικής μας ελευθερίας. Θυσιάστηκαν για την πατρίδα οι δύο Ήρωες, θυσιάστηκαν για τις επόμενες γενεές και τους ευγνωμονούμε γι' αυτό. Με αυτή τους τη θυσία όμως, έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο πάνθεον των Ηρώων της πατρίδας μας. Κατέκτησαν μια θέση στην ιστορία και την καρδιά μας. Μας κάνουν όλους να γεμίζουμε από υπερηφάνεια για την πράξη τους και να παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες, οι οποίες ούτε στο ελάχιστο μπορούν να συγκριθούν με εκείνα τα δύσκολα χρόνια.
Με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό, αποτίουμε τον φόρο τιμής που τους αξίζει. Αιωνία τους η μνήμη!».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Ηρακλείου και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη, Δ. Κουτεντάκης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Γαζίου, Γωνιών, Κεραμουτσίου και Κορφών, ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Υποδιοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης Σπ. Αγγελάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς και συγχωριανοί των Ηρώων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA