Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Οδός Μανόλη Δουλγεράκη στο Γάζι
Οδός Μανόλη Δουλγεράκη στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
Τον Μανόλη Δουλγεράκη, τον λόγιο δημοσιογράφο, φιλόλογο και συγγραφέα με την ανεκτίμητη αλλά και πολυποίκιλη προσφορά στην Κρήτη, στα γράμματα, στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας, τιμά ο Δήμος Μαλεβιζίου την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., δίνοντας το όνομά του σε οδό της πόλης του Γαζίου.

Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια του αείμνηστου Μανόλη Δουλγεράκη δώρισε το σύνολο των 3.000 περίπου πολύτιμων βιβλίων της προσωπικής του βιβλιοθήκης καθώς και σημαντικό μέρος των αρχείων του, στο Δήμο Μαλεβιζίου. Το υλικό αυτό, αποτέλεσε και τον πρώτο, βασικό πυρήνα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, που λειτουργεί ήδη 2 χρόνια, αναπτύσσεται διαρκώς και πλέον διαθέτει περισσότερους από 20.000 τίτλους βιβλίων και σπάνια αρχεία ιστορικών εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερη επίσης ήταν και η δωρεά στο Δήμο Μαλεβιζίου του τεράστιου αρχείου των παλαιών φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του Μανόλη Δουλγεράκη, με θέμα την ιστορία της Κρήτης κυρίως των δύο τελευταίων αιώνων, από την οποία και ξεχωρίζει το φωτογραφικό αρχείο του Κωνσταντίνου Κουτουλάκη.

Η συγκεκριμένη οδός που θα ονομαστεί οδός Μανόλη Δουλγεράκη είναι η ανώνυμη οδός που διανοίχτηκε πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή νότια του Γυμνασίου Γαζίου και ενώνει τις οδούς Ελευθερίας και Καμαριώτη. Επελέγη δε να είναι δίπλα σε σχολικό συγκρότημα έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, δεδομένου ότι ο Μανόλης Δουλγεράκης συνδέθηκε στενά με τα γράμματα και την παιδεία στον Δήμο Μαλεβιζίου.

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA