Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Μαλεβιζίου – Οι νέοι συμμετέχουν ενεργά στα κοινά
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Μαλεβιζίου – Οι νέοι συμμετέχουν ενεργά στα κοινά PDF Εκτύπωση
Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου!
27 μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Μαλεβιζίου, όσοι δηλαδή και οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου, συμμετείχαν στο πρωτοποριακό αυτό, άτυπο όργανο που δημιούργησε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το πρόβλημα των ναρκωτικών, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που είναι την 26η Ιουνίου.

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης, στην αρχική του εισήγηση προς τους μαθητές, τόνισε: «Ανέκαθεν πίστευα πώς εμείς οι «μεγάλοι», δεν θα πρέπει να βλέπουμε τη νεολαία απλά και μόνο ως το «μέλλον του τόπου μας», αλλά θα είναι προς όφελος όλων, η ενεργή συμμετοχή σας στις κοινωνικές διαδικασίες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας απόψεις, τις σκέψεις, αλλά και τις προτάσεις σας, που ενδεχομένως θα μας βοηθήσουν να συνδράμουμε ως δημοτική αρχή, στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είμαι βέβαιος, πώς όλοι εσείς γνωρίζεται πολύ καλά τι πραγματικά σημαίνει η χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα ταξίδι στην κάτω βόλτα, με πάρα πολύ δύσκολη και αμφίβολη επιστροφή.
Είμαι σίγουρος ότι το - επιτρέψτε μου την έκφραση - «παραμύθι» μέσω του οποίου οι έμποροι ναρκωτικών προσπαθούν να προωθήσουν την πραμάτεια τους, σε εσάς δεν μπορεί να περάσει.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν μέσα από αυτό το συμβούλιο να δημιουργήσουμε νέα θεμέλια, πάνω στα οποία θα στηριχθεί το οχυρό του τόπου μας. Ας προσπαθήσουμε μαζί να συνδράμουμε στις δράσεις που αρκετοί φορείς υλοποιούν για να μη χαθούνε Μαλεβιζόπουλα από τα ναρκωτικά.
Και να ξέρετε ότι αν μαζί, βοηθήσουμε έστω και ένα νέο παιδί να γλυτώσει ή ακόμα καλύτερα να μην μπει καθόλου σε αυτόν τον εφιάλτη, θα έχουμε καταφέρει κάτι αληθινά ΣΠΟΥΔΑΙΟ!»

Στη συνέχεια και με τον συντονισμό του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου κ. Κώστα Τσαγκαράκη, τα 27 μέλη του συμβουλίου κατέθεσαν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου επιθυμεί την καθιέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Μαλεβιζίου σε ετήσια βάση, με σκοπό να αποτελέσει έναν παρεμβατικό θεσμό ουσίας των νέων στα κοινά. Την πρόταση αυτή κατέθεσε σε ψηφοφορία ο δήμαρχος Μαλεβιζίου και την υπερψήφισαν οι πρώτοι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA