Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επεκτείνεται το Εκθετήριο Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς του Σάρχου
Επεκτείνεται το Εκθετήριο Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς του Σάρχου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
Τη σύμβαση επέκτασης του Εκθετηρίου Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς του Σάρχου και καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου των κτιρίων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Πρόκειται για την κατασκευή στον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του Σάρχου - το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο και λειτουργικό εκθετήριο ανάδειξης και προβολής της πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του Μαλεβιζίου - μιας νέας αίθουσας 18 τ.μ. στην οποία θα στεγαστεί το ιατρείο του οικισμού.
Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του Εκθετηρίου Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς, του Σάρχου, ένα έργο 160.000 ευρώ, θα εκτίθενται παραδοσιακές στολές, σημαντικά έγγραφα, έπιπλα, εργαλεία και σκεύη μιας άλλης εποχής, για να μπορούν οι νεότεροι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι πρόγονοί μας. Με την κατασκευή της αίθουσας, το ιατρείο του Σάρχου που λειτουργούσε μέχρι σήμερα μέσα στο παλιό σχολείο θα μεταφερθεί προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και απελευθερώνοντας τον αντίστοιχο χώρο του εκθετηρίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Όπως έχω κατ' επανάληψη τονίσει, ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του Μαλεβιζίου. Γι' αυτό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο, να αναδείξουμε τα υπέροχα, μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας, να προσελκύσουμε επισκέπτες και να δώσουμε ζωή απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρο το Μαλεβίζι. Το συγκεκριμένο παλιό δημοτικό σχολείο, μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο εκθετήριο, ένα χώρο αναμνήσεων για τους μεγαλύτερους και γνώσης για τους νεότερους. Με το νέο έργο, το ιατρείο αυτονομείται, αποκτά τον δικό του σύγχρονο χώρο αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει ο ωφέλιμος χώρος του εκθετηρίου.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του στην κατασκευή του νέου αυτού χώρου, όλους τους συνεργάτες μας από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 που συνέβαλλαν στην κατασκευή του Εκθετηρίου του Σάρχου, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Βαλτζάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Σάρχου Γιώργο Αδαμάκη, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας για το αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του νέου έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA