Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Οι μαθητές… έκοψαν «κλήσεις» και ενημέρωσαν τους οδηγούς για θέματα οδικής ασφάλειας
Οι μαθητές… έκοψαν «κλήσεις» και ενημέρωσαν τους οδηγούς για θέματα οδικής ασφάλειας PDF Εκτύπωση

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018
Σε μια διαδραστική ενέργεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών για θέματα οδικής ασφάλειας, προχώρησαν οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι.

Ειδικότερα, τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους Αντωνίας Βέλη Διαμαντή και Ευαγγελίας Φουντουλάκη, της Δ/ντρια του σχολείου Σίσσυς Χορταριά και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικών από το Α.Τ. Αμμουδάρας και της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, μοίρασαν φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς για την οδική ασφάλεια, τονίζοντάς τους ότι πρέπει πάντα να φοράνε ζώνη ασφαλείας, κράνος στα δίκυκλα, να μην μιλάνε στο κινητό τους όταν οδηγούν, να μην οδηγούν εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να μην τρέχουν, να μην παραβιάζουν τις σημάνσεις, κλπ. Παράλληλα, τα ίδια τα παιδιά παρουσίασαν σκετσάκια όπου μαθητές παρίσταναν τους οδηγούς και τους τροχονόμους, πραγματοποιώντας σχετικούς «ελέγχους» και «κόβοντας κλήσεις» με τα αντίστοιχα πρόστιμα για τις παραπάνω παραβάσεις.
Της δράσης είχε προηγηθεί η τοποθέτηση επιπλέον, ειδικής σήμανσης από το Δήμο Μαλεβιζίου γύρω από τον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος παρακολούθησε τη δράση μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Άννα Φραντζεσκάκη, ανέφερε: «Τα παιδιά μας αναλαμβάνουν δράση. Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και με τη συνδρομή της σχολικής κοινότητας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής, ενημερώνονται και ενημερώνουν για θέματα οδικής ασφάλειας. Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τις δασκάλες και τους γονείς τους για τη δράση, η οποία θα επαναληφθεί και από μαθητές άλλων σχολείων του Μαλεβιζίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των ίδιων των παιδιών, όσο και των οδηγών».

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στα σχολεία που έχει ξεκινήσει από τη Δημοτική Αρχή και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.), τις δ/νσεις εκπαίδευσης, τις σχολικές επιτροπές, τις δ/νσεις των σχολικών μονάδων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και το Εργαστήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, με σκοπό να ενημερώσει αποτελεσματικά τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων για θέματα οδικής συμπεριφοράς.

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA