Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέφι, χορός και διασκέδαση στα παραδοσιακά Κούλουμα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γάζι
Κέφι, χορός και διασκέδαση στα παραδοσιακά Κούλουμα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Με κέφι, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και πλήθος κόσμου γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη του Γαζίου.

Στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο στήθηκε από τις 11:00 το πρωί το παραδοσιακό γλέντι στο οποίο συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μιχάλης Καλλέργης, Γιώργος Δρακογιαννάκης και Μιχάλης Ρεθυμνιωτάκης με τα συγκροτήματά τους, καθώς και τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου, Αγίας Μαρίνας και Αμμουδάρας.
Την ίδια ώρα, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία έδειχναν στα παιδιά πως κατασκευάζεται ο παραδοσιακός χαρταετός ενώ λειτουργούσαν και εργαστήρι ζωγραφικής αετού. Στην έναρξη της όμορφης γιορτής, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα Νέα Γενιά παρουσίασαν την λαγάνα - γίγας μήκους 2,15 μ. ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδάρας έστησαν το γαϊτανάκι τους κερδίζοντας το χειροκρότημα όλης της πλατείας. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης με θεατρικό ο Μάνος Αγγελιδάκης, ο αγαπητός σε όλους «Μανωλιός», ενώ την παρουσίαση της γιορτής έκανε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κορφών Κώστας Φαραζάκης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, αντάλλαξαν ευχές για καλή σαρακοστή, υγεία και χαρά και ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Για μια ακόμα χρονιά, γιορτάζουμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα, την Καθαρά Δευτέρα στο Γάζι. Μια εκδήλωση που πραγματοποιούμε ανελλιπώς από το 2011 - με εξαίρεση μόνο μια χρονιά που ο καιρός δεν μας το επέτρεψε και όλες τις προμήθειες της γιορτής τις διοχετεύσαμε σε συμπολίτες μας μέσα από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Αυτή είναι η παράδοσή μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας και εμείς εδώ στο Μαλεβίζι στηρίζουμε και ενισχύουμε τον πολιτιστικό τομέα με όλες μας τις δυνάμεις.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που βοήθησαν στο να στηθεί και φέτος αυτή η γιορτή, ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να μας ψυχαγωγήσουν και να μας διασκεδάσουν, όλα τα μέλη των Συλλόγων για τη συμμετοχή τους και φυσικά όλες και όλους εσάς, που ενισχύεται με την παρουσία σας κάθε εκδήλωση του Δήμου μας».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA