Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Διαμόρφωση πλατείας στο Λιβάδι του Κρουσώνα
Διαμόρφωση πλατείας στο Λιβάδι του Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
Στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη διαμόρφωση μιας νέας πλατείας στην περιοχή Λιβάδι στον Κρουσώνα, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Η γραφική αυτή περιοχή του ορεινού Μαλεβιζίου, όπου βρίσκεται και ο Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας, προσελκύει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πλήθος επισκεπτών τόσο λόγω των κατοικιών που έχουν κτιστεί τα τελευταία χρόνια, όσο και λόγω της εορτής της εκκλησίας και της δημοφιλούς γιορτής μήλου που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κρουσώνα. Αποτελεί όμως και προορισμό μονοήμερης εκδρομής καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού εκτός από το πανέμορφο τοπίο, είναι εύκολα προσβάσιμος λόγω της σύντομης απόστασης από την πόλη του Ηρακλείου.
Στις εργασίες προβλέπεται η διαμόρφωση του αύλειου χώρου της εκκλησίας, η ανακαίνιση του μικρού κελιού που υπάρχει στο χώρο (η οποία σε συνδυασμό με την αναστύλωση στο μέλλον του παλιού κτιρίου του τυροκομείου, μπορούν να λειτουργήσουν ως μουσείο αγροτικής ζωής και πολιτιστικής ενημέρωσης), η κατασκευή επιτύμβιας κολώνας με αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα για την Αντίσταση κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, κ.α.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις παρεμβάσεις μας σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου, με στόχο να αναδείξουμε σε κάθε περιοχή, τα στοιχεία εκείνα που την κάνουν μοναδική. Έτσι καταφέρνουμε να ενισχύουμε την προσέλευση επισκεπτών, να δίνουμε ώθηση στις μικρές τοπικές οικονομίες και να προβάλλουμε τα πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά που έχει ο Δήμος μας σε όλη του την έκταση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την βοήθεια και τη συμβολή του στο παραπάνω έργο, όπως επίσης και τους συνεργάτες μου στο Δήμο, αιρετούς και υπηρεσιακούς, ιδιαίτερα δε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Αντωνογιαννάκη για το άριστο αποτέλεσμα».

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA