Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εντυπωσιακή δωρεά 3.000 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου
Εντυπωσιακή δωρεά 3.000 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
Σε μια εντυπωσιακή σε βαρύτητα δωρεά 3.000 βιβλίων προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, προέβη το προηγούμενο διάστημα το γνώριμο για την ευεργετική του διάθεση προς τη Βιβλιοθήκη ζεύγος Κωνσταντίνου και Δήμητρας Κριτσελά.

Οι εν λόγω δωρητές, ιδιοκτήτες των σημαντικών Εκδόσεων «Έσπερος» οι οποίες ειδικεύονται στην έκδοση περιηγητικών βιβλίων και αρχαιολογικών οδηγών, μόνιμοι κάτοικοι Αττικής, έχουν προσφέρει κατά το παρελθόν περισσότερα από 500 βιβλία, τα οποία είναι ήδη στη διάθεση των χρηστών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Με αφορμή παλαιότερη συνεργασία των εκδοτών με στέλεχος του Δήμου και πληροφορούμενοι για την επιτυχή λειτουργία της Βιβλιοθήκης στο Μαλεβίζι, οι Κωνσταντίνος και Δήμητρα Κριτσελά προέβησαν στην απόφασή τους για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης με βιβλία από την προσωπική τους συλλογή. 
Συνολικά προσφέρθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη περισσότεροι από 3000 τίτλοι βιβλίων, τα οποία κατά κύριο λόγο ανήκουν στην κατηγορία της λογοτεχνίας, ελληνικής και ξένης. Στο σύνολό της η δωρεά αποτελείται από βιβλία των πλέον αναγνωρισμένων συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων και των πλέον αξιόλογων εκδοτικών οίκων, ενώ όλα τα βιβλία είναι σε άριστη κατάσταση. Να σημειωθεί επίσης ότι όλα τα βιβλία της δωρεάς συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν από την Αττική στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου με φροντίδα και δαπάνη των δωρητών!
Η δωρεά εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, κατά τη συνεδρίαση του οποίου τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων, εξήραν την πρωτοβουλία και ευχαρίστησαν θερμά τους δωρητές εκ μέρους των δημοτών. Τα στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου παρέλαβαν τα νέα βιβλία και ξεκίνησε ήδη η καταλογογράφησή τους προκειμένου να παραδοθούν άμεσα στο αναγνωστικό κοινό της Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης απέστειλε επιστολή στο ζεύγος των δωρητών, στην οποία εξήρε τη σημασία και την αξία της δωρεάς, διαβεβαιώνοντας ότι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των μαθητών αλλά και των κατοίκων του Δήμου Μαλεβιζίου. Τόνισε μάλιστα τη δυναμική παρουσία της Βιβλιοθήκης στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής και επανέλαβε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο την νέα αυτή εκπαιδευτική και πολιτιστική δομή, την οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών στην περιοχή.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA