Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ιδιόκτητο κτίριο για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου
Ιδιόκτητο κτίριο για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018
Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη και ανάπτυξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, η Δημοτική Αρχή προχωράει στη διαμόρφωση ενός ιδιόκτητου κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο του Γαζίου, επί της οδού Κονδυλάκη, δυτικά της πλ. Μ. Κατσαμάνη και το οποίο με την απαραίτητη αναμόρφωση, θα μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και τη νέα αρχιτεκτονική μελέτη που παρουσιάστηκε, θα υπάρξει πλήρης στατική ενίσχυση του 2όροφου κτιρίου, άνετος χώρος ανάγνωσης, πολλοί βοηθητικοί χώροι, ένα σύγχρονο αμφιθέατρο 165 θέσεων με ιδιαίτερο χώρο υποδοχής, καμαρίνια, αποδυτήρια, WC για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και των επισκεπτών, καθώς και ημιυπαίθριος χώρος, ενώ όλο το κτίριο θα είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου που σχετικά πρόσφατα δημιουργήσαμε, έχει καταφέρει ήδη να αποτελεί σημείο αναφοράς σε εθνικό επίπεδο, να κατέχει σπάνιους θησαυρούς από τις δεκάδες δωρεές που έχει λάβει και να λειτουργεί ως ένας φάρος πολιτισμού για τον τόπο μας. Η μεταφορά της σε ιδιόκτητο χώρο τον οποίο θα μπορούμε να διαμορφώσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες της, ήταν από την πρώτη στιγμή στόχος και βασικό μέλημά μας. Με τη μελέτη αυτή και την προσπάθεια εξεύρεσης του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος για την υλοποίησή της, στοχεύουμε στο να μεταμορφώσουμε ένα παλιό κτίριο του Δήμου μας σε ένα ακόμα πολιτιστικό στολίδι για το Μαλεβίζι. Να δώσουμε στην Δημοτική μας Βιβλιοθήκη τη θέση που της αξίζει και μαζί με την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι και τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον επιχειρηματία Γιάννη Βιστάκη ο οποίος στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κάλυψε το κόστος εκπόνησης της σχετικής μελέτης, καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βιβλιοθήκης μας Κώστα Τριγώνη, τους ειδικούς συμβούλους Ρένα Κοτσιφού και Γιώργο Τζωράκη, καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει»
.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA