Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παρουσίαση της μελέτης ανάδειξης των οικισμών του Δήμου Μαλεβιζίου ως παραδοσιακών στην Τύλισο
Παρουσίαση της μελέτης ανάδειξης των οικισμών του Δήμου Μαλεβιζίου ως παραδοσιακών στην Τύλισο PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Τύλισο, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» η παρουσίαση της μελέτης ανάδειξης των οικισμών της Δ.Δ. Τυλίσου ως παραδοσιακών, από τους μελετητές του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τα στελέχη του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για την τρίτη παρουσίαση (έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανάλογες εκδηλώσεις στα Δ.Δ. Γαζίου και Κρουσώνα) μιας εκ των σημαντικότερων αναπτυξιακών μελετών του Δήμου Μαλεβιζίου. Μέσω της σχετικής συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, πραγματοποιήθηκε η απογραφή του πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού πλούτου 20 οικισμών του Μαλεβιζίου από 20 ομάδες και περισσότερους από 100 μηχανικούς - μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ, όλων των ειδικοτήτων. Στην μελέτη περιλαμβάνονται πλήρεις φάκελοι για κάθε οικισμό, με σχέδια, τεύχη τεκμηρίωσης και αναλυτικές τεχνικές εκθέσεις με τα στοιχεία της γεωγραφικής και ιστορικής ταυτότητας, της αρχιτεκτονικής του φυσιογνωμίας, την απογραφή του πολεοδομικού του πλούτου, πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης (χάρτες, σχέδια, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, βίντεο, κλπ), προτεινόμενες παρεμβάσεις, όροι δόμησης και προστασίας, κ.α.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ολοκληρώνουμε στη Τύλισο την παρουσίαση των μελετών ανάδειξης των οικισμών μας ως παραδοσιακών. Μέσα από γόνιμο διάλογο με κατοίκους και τοπικούς φορείς, δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα - και όλοι κατανοούμε τι σημαίνει αυτό για τον τόπο μας - ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε την ιστορία του Μαλεβιζίου. Μια τεράστια προσπάθεια, η οποία χρηματοδοτήθηκε από ίδια έσοδα του Δήμου μας και μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο για το Μαλεβίζι και τους κατοίκους του. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά όλα τα στελέχη του ΤΕΕ/ΤΑΚ που δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα - και είναι πάρα πολλά - τους πρώην Προέδρους Πέτρο Ινιωτάκη και Γιάννη Χαρωνίτη, τη νυν Πρόεδρο Ειρήνη Βρέντζου, τον αρχιτέκτονα και μέλος της ομάδας παρακολούθησης του έργου Οδυσσέα Σγουρό, όπως επίσης τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής της μελέτης και Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαλεβιζίου Μανώλη Αντονωγιαννάκη και όλα τα μέλη της επιτροπής, τους προέδρους των Οικισμών, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και όλα τα στελέχη του Δήμου μας, που συμμετείχαν στην Ομάδα και κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

Το έργο είχε προϋπολογισμό 150.000 € και η χρηματοδότησή του έγινε από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA