Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Γυμναστήριο Κρουσώνα
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Γυμναστήριο Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018
Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Ξυλούρη, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κώστα Φασουλάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και αρχών του Κρουσώνα και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου του Κρουσώνα.

Στον χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ, σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό γυμναστήριο, με προϋπολογισμό 260.000 € το οποίο καλύπτει τις ανάγκες άθλησης και εκγύμνασης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτηριστικό της απήχησης που έχει η νέα αυτή δομή, είναι και το γεγονός ότι στις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της έχει ξεπεράσει τις 100 εγγραφές από κατοίκους του Κρουσώνα και των γύρω οικισμών. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το δεύτερο δημοτικό γυμναστήριο που λειτουργεί στο Δήμο Μαλεβιζίου, μετά από αυτό του Γαζίου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και το ολοκληρωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5, με συνθετικό χλοοτάπητα, περίφραξη και φωτισμό που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου, προϋπολογισμού 180.000 € το οποίο κατασκευάστηκε επίσης με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε θερμά για την άριστη συνεργασία και στήριξη τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την υλοποίηση αθλητικών και άλλων έργων υποδομής και ανάπτυξης στον Κρουσώνα και στο Δήμο Μαλεβιζίου γενικότερα, ενώ τον συνεχάρη και για τα έργα που υλοποιεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία στον προγραμματισμό και υλοποίηση έργων στον Κρουσώνα αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο Μαλεβιζίου. Ο κ. Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των νέων αθλητικών υποδομών για την νεολαία στον Κρουσώνα και στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και για όλα τα άλλα προβλεπόμενα έργα. "Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και ενισχύει τον αθλητισμό, τη νεολαία μας με την δημιουργία υποδομών άθλησης σε όλο το νησί" είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου του Κρουσώνα. Ενός όμορφου και λειτουργικού χώρου γυμναστικής, που κατασκευάστηκε με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα της άθλησης στους κατοίκους του Κρουσώνα αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως όλοι βλέπετε, πρόκειται για ένα σύγχρονο γυμναστήριο, που εκτείνεται σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσουν όλοι οι κάτοικοι του Κρουσώνα - και όχι μόνο. Θα μπορούν εδώ να γυμνάζονται χειμώνα - καλοκαίρι, να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και να εκτονώνονται από τις πιέσεις της καθημερινότητας. Γιατί όπως καλά γνωρίζουμε όλοι, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας επιβαρύνει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά και η γυμναστική, αποτελεί μια ιδανική διέξοδο αλλά και μέθοδο εκτόνωσης απ' όλα όσα μας στρεσάρουν καθημερινά.
Ταυτόχρονα όμως, το νέο αυτό γυμναστήριο ενισχύει τις αθλητικές υποδομές της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ.! Της ομάδας που μας έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν υπερήφανους και όλοι ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μας ξαναδώσει μεγάλες χαρές στο μέλλον.
Φίλες και φίλοι, στον Κρουσώνα - όπως και σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Μαλεβιζίου - τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα και παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή.
Έργα και παρεμβάσεις που:
Αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων
Αναδεικνύουν τις μοναδικές ιδιαιτερότητες του τόπου μας
Προβάλλουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα
Προσελκύουν επισκέπτες
Ενισχύουν και προωθούν την εξωστρέφεια
Καθιερώνουν συνθήκες ανάπτυξης των μικρών, τοπικών οικονομιών
• Στέλνουν το μήνυμα ότι η ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη για την οποία δεσμευτήκαμε ως Δημοτική Αρχή, δεν ήταν μια απλή εξαγγελία, αλλά ένας πραγματικός, ρεαλιστικός και πάνω απ' όλα, ειλικρινής σχεδιασμός.

Για τον Κρουσώνα ειδικότερα, έργα όπως:
• Η ανάπλαση της πλατείας της Αγίας Τριάδας
• Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Λιβάδι και οι κατά τόπους παρεμβάσεις μας στον δρόμο που οδηγεί εκεί, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, όπως για παράδειγμα η μελέτη ανάδειξης του Τυροκομείου που ξεκίνησε
• Η ανάπλαση της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου
• Η νέα πλατεία και η ανάδειξη του Νερόμυλου
• Η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου
• Ο ηλεκτροφωτισμός της εισόδου του χωριού με 22 νέους στύλους
• Η τοποθέτηση φωτιστικών LED
• Η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Χαραλάμπους και η μεγέθυνσή της με την αγορά και κατεδάφιση παλιών κτισμάτων
• Το νέο στέγαστρο της κερκίδας πάνω από αυτό το γυμναστήριο, αλλά και η μελέτη αντικατάστασης του χλοοτάπητα
• Τα νέα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης
• Η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού
• Ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου
• Οι πλακοστρώσεις
• Τα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης
• Η τοποθέτηση των 700 περίπου ασύρματων ρολογιών νερού
• Η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του τόπου
• Η ένταξη στην μελέτη παραδοσιακών οικισμών που γίνεται σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο και που ανοίγει νέους δρόμους σε προγράμματα χρηματοδότησης πολλών έργων και παρεμβάσεων
Αλλά και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με τις διανοίξεις και τις τσιμεντοστρώσεις, που ενισχύουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, είναι έργα που έδωσαν άλλο αέρα στον οικισμό. Έργα που τα χρειαζόταν ο Κρουσώνας. Τα ζητούσατε επιτακτικά - και πολύ καλά το κάνατε - γιατί ήταν πραγματικά αναγκαία. Και φυσικά, για να μην σας κουράσω δεν αναφέρομαι στα δεκάδες άλλα, μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά, τα οποία τα γνωρίζεται άλλωστε καλά...
Θα πρέπει εδώ να τονίσω την καθοριστική συμβολή σε πολλά από τα έργα και τις παρεμβάσεις αυτές, που έχει υπάρξει μέσα από άριστη συνεργασία που έχει ο Δήμος μας με άλλους φορείς και κυρίως με την Περιφέρεια Κρήτης. Συνεργασίες που μας δίνουν τη δυνατότητα σε δύσκολους οικονομικά - και όχι μόνο - καιρούς, εμείς να προχωράμε μπροστά. Να δημιουργούμε αντί να μοιρολατρούμε. Να χτίζουμε αντί να κοιτάζουμε ερείπια.
Θα ήθελα να τονίσω και το γεγονός της συνετής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας. Μια διαχείριση που μας επιτρέπει να ξεκινάμε πολλές παρεμβάσεις, να χρηματοδοτούμε πολλά έργα και να επιστρέφουμε τα χρήματα που οι ίδιοι οι πολίτες, εσείς δηλαδή, καταβάλλεται στο δημοτικό ταμείο, πίσω πάλι σε εσάς.
Κλείνοντας, θα ήθελα και ενώπιων σας να ευχαριστήσω:
Το Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον άνθρωπο που βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας και υποστηρίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις μας σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.
Τον πρώην Αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου και νυν Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστα Φασουλάκη.
Τον νυν Αντιδήμαρχο Γιώργο Βαλτζάκη.
Τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας.
Τον Πρόεδρο Φώτη Τρυπιδάκη και όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, όπως επίσης και τα στελέχη αλλά και μέλη των τοπικών συλλόγων και φορέων για την καθοριστική υποστήριξή τους.
Αποτελείτε όλοι εσείς τους ακούραστους εργάτες του τόπου μας, τους ανθρώπους που με πάθος και μεράκι ενισχύεται τις προσπάθειές μας και η συμβολή σας σε ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.
Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συνεργάτες μου στο Δήμο, αιρετούς και υπηρεσιακούς, που υλοποιούν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τον σχεδιασμό μας.
Καλορίζικο το νέο γυμναστήριο του Κρουσώνα!».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA