Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τίμησαν την μνήμη των Ηρώων του Σάρχου
Τίμησαν την μνήμη των Ηρώων του Σάρχου PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018
Με την επισημότητα που αρμόζει, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Σάρχου τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων στη Γερμανική κατοχή.
Παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη, των Βουλευτών Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Β. Κεγκέρογλου, του εκπροσώπου του Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. και Βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη, Δ. Κουτεντάκη, του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, Αντιπεριφερειάρχη Κ. Φασουλάκη, του Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου Γ. Ματαλλιωτάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, τοπικών φορέων και αρχών, του εκπροσώπου της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου Μ. Συγγελάκη, της Ένωσης Θυμάτων Δαμάστας Κ. Λιαδάκη και Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας Γ. Σαρρή, πολλών κατοίκων του Σάρχου, και συγγενών των Ηρώων, τελέστηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο όπου αναπαύονται τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεγαλείο της θυσία των Ηρώων του Σάρχου και κατέληξε: «Σήμερα, όλοι εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη την μνήμη των ηρώων μας, των αθώων θυμάτων της κτηνωδίας των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Έχουμε ιερή υποχρέωση να αποτίουμε με ευλάβεια τη δέουσα τιμή σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Όλοι εμείς οι νεότεροι, που είχαμε την ευτυχία να μην ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, ας αντλήσουμε θάρρος και δύναμη από το μεγαλείο της στάσης των Ηρώων του Σάρχου. Και ας υποσχεθούμε εδώ ενώπιον του μνημείου τους, ότι θα διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα της θυσίας τους και θα το μεταλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενεές.
Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!
»

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA