Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Η τεχνολογία του Ι.Τ.Ε. στην υπηρεσία των πολιτών μέσω συνεργασίας με τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Η τεχνολογία του Ι.Τ.Ε. στην υπηρεσία των πολιτών μέσω συνεργασίας με τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
Την τεχνολογία που αναπτύσσει τον Τμήμα Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνα (Ι.Τ.Ε.) αξιοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.), με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες του Μαλεβιζίου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. μεταξύ του Δ/ντη της υπηρεσίας Γιώργου Κουγιουμουτζάκη και του αρμοδίου του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. Γιώργου Τζαγκαράκη, συζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας των δυο φορέων, με στόχο την μεταφορά δεδομένων μέσω GPRS από τα νέα ασύρματα υδρόμετρα που θα τοποθετηθούν στο Δήμο Μαλεβιζίου, προς το εγκατεστημένο σύστημα Τηλε-ελέγχου και Τηλεχειρισμού των δικτύων, καθώς και στα υπολογιστικά προγράμματα παρακολούθησης και έκδοσης λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω ειδικού αλγόριθμου που έχει εξελίξει το Ι.Τ.Ε. ενώ η ενέργεια εντάσσεται στο πλάνο δράσεων του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020) που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Μαλεβιζίου, μέσω του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020), έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης των πρώτων 700 «έξυπνων» ασύρματων υδρομέτρων, ένα έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ περίπου που χρηματοδοτείται από το παραπάνω πρόγραμμα, με σκοπό τον περιορισμό των διαρροών, την αποφυγή περιστατικών υδροκλοπής, την αποτελεσματικότερη, ασύρματη καταγραφή όλων των δεδομένων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ., καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της υπηρεσίας προς τους πολίτες. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι οι δημότες δεν έχουν καμία απολύτως επιβάρυνση για τις εργασίες αλλαγής των υπαρχόντων ρολογιών, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για την αγορά και εγκατάσταση 12.000 επιπλέον υδρομέτρων σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου, ένα έργο για το οποίο αναζητείται το αντίστοιχο πρόγραμμα για την χρηματοδότησή του.
Με τα πρώτα αποτελέσματα και την αναμενόμενη εξοικονόμηση που θα προκύψει από την αυτοματοποιημένη αυτή διαδικασία ελέγχου, μέτρησης και καταγραφής, η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. υλοποιώντας και την σχετική εντολή του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, είναι έτοιμη να επανεξετάσει και την τιμή χρέωσης του νερού, με σκοπό την μείωσή της.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA