Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκλήρωση του προγράμματος Δακοκτονίας-Έναρξη της συγκομιδής ελαιοκάρπου στις 25 Οκτωβρίου 2018
Ολοκλήρωση του προγράμματος Δακοκτονίας-Έναρξη της συγκομιδής ελαιοκάρπου στις 25 Οκτωβρίου 2018 PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου ανακοινώνει την ολοκλήρωση των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, για τη φετινή περίοδο,
  • στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου
  • στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαλεβιζίου
  • στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χερσονήσου
  • στις Δημοτικές Ενότητες Αρχανών και Καζαντζάκη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων
  • στη Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και
  • στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνα.
Η συγκομιδή του ελαιόκαρπου στις εν λόγω περιοχές μπορεί να ξεκινήσει από τις 25-10-2018.
Επισημαίνεται ότι σε ελαιώνες όπου η συγκομιδή θα γίνει πιο όψιμα και δεδομένου ότι στο δίκτυο παγίδευσης της υπηρεσίας μας σε αρκετές από τις παραπάνω Τοπικές Κοινότητες καταγράφονται πολύ υψηλοί δακοπληθυσμοί, συνιστάται οι ελαιοπαραγωγοί να παραμείνουν σε εγρήγορση, να παρακολουθούν την εξέλιξη του ελαιοκάρπου τους και εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα, να προχωρούν στις κατάλληλες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις, πάντοτε σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους τους. Τονίζεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι ημέρες αναμονής πριν από τη συγκομιδή που αναγράφονται στην ετικέτα του χρησιμοποιηθέντος φαρμάκου.
Παρακαλούνται τόσο οι παραγωγοί όσο και οι ελαιοτριβείς των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων να ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα που υποδεικνύεται από την υπηρεσία μας ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ύπαρξης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο.
Επισημαίνεται ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την ΠΕ Ηρακλείου για τον προσδιορισμό υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο.
Υπενθυμίζεται παράλληλα στους ελαιοτριβείς η υποχρέωσή τους για ενημέρωση της υπηρεσίας μας τόσο για την έναρξη λειτουργίας των ελαιοτριβείων τους όσο και για την αποστολή μηνιαίων στοιχείων παραγωγής.
Διευκρινίζεται ότι για τις υπόλοιπες περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας, θα ακολουθήσει από την υπηρεσία μας νέο Δελτίο Τύπου για την έναρξη συγκομιδής του ελαιοκάρπου στο οποίο θα διευκρινίζονται και οι λεπτομέρειες για την εισφορά δακοκτονίας για την ελαιοκομική περίοδο 2018-2019.

Σχετικά Αρχεία

Αρχείο PDF (63.1 ΚB)
Ενημερωτικό Σημείωμα Δακοκτονίας

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA