Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη» Όλες οι ομορφιές του Μαλεβιζίου σε ένα λεύκωμα
«Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη» Όλες οι ομορφιές του Μαλεβιζίου σε ένα λεύκωμα PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
Στην έκδοση ενός σημαντικού βιβλίου που ενισχύει την τουριστική προβολή του Δήμου Μαλεβιζίου προβάλλοντας τις ομορφιές της περιοχής, προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, στην εκπνοή του 2018. Πρόκειται για το Λεύκωμα «Δήμος Μαλεβιζίου, Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη» το οποίο παρελήφθη τις προηγούμενες ημέρες από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, οι οποίες είχαν την ευθύνη της έκδοσης.

Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο, δίγλωσσο, φωτογραφικό λεύκωμα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής του Δήμου Μαλεβιζίου. Στις 272 μεγάλου μεγέθους σελίδες του βιβλίου αναπτύσσεται το εύρος των αξιοθεάτων του συνόλου των οικισμών της περιοχής, τα μνημεία, τα μοναστήρια, οι παραλίες, οι φυσικές ομορφιές, όπως τα αποτύπωσε ο φακός των καλλιτεχνών φωτογράφων των εκδόσεων ΜΙΛΗΤΟΣ. Η έκδοση εμπλουτίζεται με ένα εκτενές εισαγωγικό κείμενο για την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τον σύγχρονο χαρακτήρα της περιοχής του Δήμου Μαλεβιζίου, το οποίο συνέταξε μαζί με τα επίσης πλούσια επεξηγηματικά κείμενα των εικόνων ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της έκδοσης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκδοση του λευκώματος, το οποίο αποτελεί το πρώτο συνολικό έργο για την περιοχή, μετά τη συγκρότηση του ενιαίου Δήμου Μαλεβιζίου, τονίζοντας: «Η έκδοση αυτή, έρχεται λίγους μήνες μετά την επανέκδοση από το Δήμο μας του - από χρόνια εξαντλημένου, αλλά απολύτως έγκυρου ακόμη - συλλογικού επιστημονικού τόμου για το Μαλεβίζι, το οποίο είναι πλέον στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού. Η σημερινή έκδοση έχει εντελώς άλλο χαρακτήρα, καθώς το φωτογραφικό λεύκωμα για το Μαλεβίζι χρησιμεύει περισσότερο ως περιηγητικός οδηγός για τον επισκέπτη και το φίλο της περιοχής μας. Το πλήθος των εντυπωσιακών φωτογραφιών του εν λόγω βιβλίου αποδίδει με πιστότητα την ομορφιά των σπουδαίων αξιοθεάτων της περιοχής μας, ενώ τα σύντομα αλλά περιεκτικά κείμενα της εισαγωγής και των εικόνων, που συντάχτηκαν με τη δέουσα επιστημονική εγκυρότητα, δίνουν στον αναγνώστη τις βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Μαλεβιζίου».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA