Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων οι μαθητές του 1ου Δ. Σ. Κρουσώνα
Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων οι μαθητές του 1ου Δ. Σ. Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Έχουν τα ζώα δικαιώματα; Άραγε έχουν τα ζώα ίδια δικαιώματα στην ελευθερία, την υγεία, την τροφή, την ευζωία με τον άνθρωπο; Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ζώων; Αυτά και άλλα πολύ σημαντικά ερωτήματα απαντήθηκαν μέσα από το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα. Ίδιο δικαίωμα στη ζωή» που παρακολούθησαν οι μαθητές/-τριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δ. Μαλεβιζίου και του φιλοζωικού σωματείου «ΖΩΦΟΡΟΣ» και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολ. Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τη φιλοζωία και τα αδέσποτα. Από την απαρχή της ζωής και του πολιτισμού τα ζώα έπαιξαν σπουδαίο ρόλο προσφέροντας πολλές και μεγάλες υπηρεσίες στον άνθρωπο. Τους οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά τους τόσο όσο και τα δικά μας. Άλλωστε δεν λέγεται τυχαία ότι ο πολιτισμός ενός λαού διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα και σκοπός του σχολείου είναι, μεταξύ άλλων, να διαπαιδαγωγήσει χαρακτήρες που θα λειτουργούν με βάση το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση, την αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα εξίσου.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Χουστουλάκη Μαρία, πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου «ΖΩΦΟΡΟΣ», Παπαδάκη Χρυσή και Μεσσαριτάκη Σωτηρία, οι οποίες με απλό και κατανοητό τρόπο βοήθησαν τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία του σεβασμού και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA