Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μονή: Φεύγουν τα πρόβατα από το χωριό!
Μονή: Φεύγουν τα πρόβατα από το χωριό! PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, είναι και το θέμα του σταβλισμού των κοπαδιών των βοσκών, που αρκετές φορές γίνεται μέσα στα ίδια τα χωριά.
Η πρακτική αυτή, εκτός από τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την οδική ασφάλεια των διερχομένων οδηγών, δημιουργεί και επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής για τους κατοίκους των χωριών αυτών.
Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, στην προσπάθειά της να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, διανοίγει νέους αγροτικούς δρόμους έτσι ώστε να μπορούν οι βοσκοί να σταβλίζουν τα ζώα τους σε ιδιόκτητες εκτάσεις, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Σε μια τέτοια διάνοιξη αγροτικού δρόμου στο χωριό Μονή, βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Π. Περάκη, τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη και τον πρόεδρο της κοινότητας Γ. Πατραμάνη, επιβλέποντας τις εργασίες που πραγματοποιούνται. Έγινε μάλιστα δέκτης συγχαρητηρίων από τους κατοίκους του χωριού, για την «ανακούφιση» που η διάνοιξη αυτή θα τους αποφέρει.
Παράλληλα με αυτό το έργο, διανοίγεται και δεύτερος δρόμος στην περιοχή, βελτιώνοντας αισθητά το αγροτικό της δίκτυο και καθιστώντας ευκολότερη και πιο άνετη την πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων προς τις ιδιοκτησίες τους.
Ανάλογες διανοίξεις αγροτικών δρόμων, πρόκειται να εφαρμοστούν και σε άλλα χωριά του Μαλεβιζίου που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA