Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκινάει το πρόγραμμα "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" στο Μαλεβίζι
Ξεκινάει το πρόγραμμα "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινάει η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" στο δήμο Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, όπου εθελοντές, θα εκπαιδευτούν στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δίνουν τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων όπως είναι οι σεισμοί, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα τεχνολογικά ατυχήματα, κλπ και καλύπτουν τομείς ομαδικής δράσης, πρώτων βοηθειών, οργάνωσης καταυλισμών, κ.α.
Το πρόγραμμα θα οδηγήσει τους εθελοντές που συμμετέχουν, στην απόκτηση πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης (εκτιμώμενου στοιχείου στο βιογραφικό σημείωμα), στην ένταξη του μητρώου εθελοντών της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, δημιουργεί την εκ του νόμου απαιτούμενη ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία, το λιμενικό σώμα, τον Ελληνικό ερυθρό σταυρό, τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, κ.α.
Οι εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου (επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα).
Σχετικά Αρχεία
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA