Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο δήμο Μαλεβιζίου
Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο δήμο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011
Την παρουσίαση του προγράμματος «Προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», παρουσίασε σήμερα η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για μια δράση του υπουργείου υγείας που υλοποιείται μέσω δήμων σε όλη την Ελλάδα, με τον δήμο Μαλεβιζίου να είναι ο πρώτος που το εφαρμόζει σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Μέσω αυτής της δράσης, δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα δημοτικά ιατρεία.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που αυτή η εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας, ξεκινάει από τους δήμους. Ο δήμος, είναι το πιο κοντινό κύτταρο στην τοπική κοινωνία και η πλέον αποτελεσματική μέθοδος, είναι η πρόληψη και η συμβουλευτική ιατρική, να αρχίζει από το κύτταρο αυτό. Ξεκινάμε σήμερα στο δήμο Μαλεβιζίου μια προσπάθεια ενημέρωσης, ελέγχου και πρόληψης, για μια από τις πιο βαριές ασθένειες της εποχής μας, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.Ας έχουμε κατά νου όταν αναφερόμαστε σε αυτή τη μορφή του καρκίνου, ότι πρόκειται για τη δεύτερη συχνότερη παγκοσμίως. Πέραν όμως από το συμβολικό χαρακτήρα της εφαρμογής της ενέργειας μέσα από τους δήμους, η προσπάθεια αυτή έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο:
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ ΠΑΠ, την ανακάλυψη ενός Έλληνα, του ιατρού, βιολόγου και ερευνητή Γεώργιου Παπανικολάου. Ένα τεστ το οποίο είναι μία απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική εξέταση, δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά και η τακτική επανάληψή του, σώζει ζωές. Μια τόσο απλή εξέταση, με ένα όμως τόσο σημαντικό αποτέλεσμα...
Πρόθεση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, είναι να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με το Υπουργείο Υγείας και να μην μείνουμε μόνο σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν δυστυχώς, και άλλα σημαντικά θέματα που πρέπει ως κοινωνία πλέον να αντιμετωπίσουμε, όπως είναι η μάστιγα των ναρκωτικών, όπως είναι η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων AIDS και τόσα άλλα...
Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμοι, πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης και ενημέρωσης και εμείς, ως δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε όπως και όπου μπορούμε.
Θα ήθελα κλείνοντας να καλέσω όλες τις Μαλεβιζιώτισσες που εμπίπτουν στην κατηγορία των γυναικών που ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κάνουν το τεστ ΠΑΠ, να το πράξουν.
Είναι κρίμα κι άδικο να χάνονται ζωές γυναικών από μια αρρώστια, που μπορεί εύκολα και γρήγορα να προβλεφθεί.»

Το παρόν στη συνέντευξη έδωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Γ. Μανουσάκης, ο αντιδήμαρχος Κ. Φασουλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Παιδείας Μαλεβιζίου Τ. Λιαδάκης, εκ μέρους της ΔΥΠΕ Κρήτης ο συντονιστής του προγράμματος ιατρός Γ. Μαθιουδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Μαλεβιζίου.

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA