Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Διανοίξεων συνέχεια στο Μαλεβίζι
Διανοίξεων συνέχεια στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Μετά τις διανοίξεις της οδού Στεφανογιάννη στο Τσαλικάκι, της οδού Μακεδονίας αλλά και άλλων δρόμων του Γαζίου, σειρά παίρνει η οδός Θριάμβου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό δρόμο που συνδέει την λ. Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος του κόμβου Τζωράκη, με κατεύθυνση νότια έως την οδό Αγ. Αναργύρων. Οι δρόμοι Θριάμβου και Αναργύρων σε μεγάλο τμήμα τους αποτελούν το δυτικό και νότιο σύνορο αντίστοιχα του οικισμού Αγ. Δημητρίου και εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό τροχοφόρων. Το βορειότερο τμήμα της στο οποίο θα γίνει η διαπλάτυνση και βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως, μήκους περίπου 380 μ. (έως την οδό Αθ. Διάκου), έχει σήμερα πλάτος από 3 έως 6 μ. Με την παρέμβαση αυτή, θα μετατραπεί σε λεωφόρο πλάτους 14 μέτρων! Το νότιο τμήμα, μήκους περίπου 800 μ. βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και θα αποφασιστεί με νεότερη απόφαση η διαπλάτυνση του. Η συγκεκριμένη διαπλάτυνση, γίνεται μετά από ενδελεχή μελέτη και έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, με τους παρόδιους ιδιοκτήτες. Το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση αυτή και δεσμεύτηκε να συμψηφίσει τα τμήματα των παρόδιων ιδιοκτησιών που αφήνονται σε κοινή χρήση, κατά τη διαδικασία οριστικής πράξης εφαρμογής της περιοχής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Με τον τρόπο αυτό, οι δημότες δεν χάνουν τίποτα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή. Τα οφέλη από την λειτουργική, αισθητική, περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση του συγκεκριμένου, ιδιαίτερα σημαντικού δρόμου, είναι βέβαιο πώς θα ανακουφίσουν το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA