Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προχωράνε οι εργασίες υποστύλωσης και ανάδειξης του Μινωικού τάφου του Κρουσώνα
Προχωράνε οι εργασίες υποστύλωσης και ανάδειξης του Μινωικού τάφου του Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Γάζι, 23 Απριλίου 2012
Αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον Μινωικό τάφο που ανακαλύφτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του νέου δρόμου Γαζίου - Κρουσώνα, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Όπως με ικανοποίηση διαπίστωσε, οι εργασίες που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Κρήτης προχωράνε με γοργούς ρυθμούς και μάλιστα γίνονται με τη χρήση ιδιαίτερων τεχνικών, με προσοχή και σεβασμό προς το μνημείο. Βασικός σκοπός των εργασιών που πραγματοποιούνται σε αυτή τη φάση, είναι η στερέωση του μνημείου με τους κατάλληλους φρεατοπασάλους, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα στατικό πρόβλημα από την κατασκευή του νέου δρόμου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι ειδικές εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του τάφου από την ΚΓ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ευρ. Κουκιαδάκη για το έντονο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για το μνημείο, καθώς επίσης και για τον άψογο τρόπο εκτέλεσης όλων των εργασιών που πραγματοποιούν.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης επισκέφτηκε και τα υπόλοιπα τμήματα του υπό δημιουργία νέου άξονα Γαζίου - Κρουσώνα που εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, όπου και διαπίστωσε ότι το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο, προχωράει με πολύ καλούς ρυθμούς.
Το δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Σαμόλης και Χ. Κουτσογιάννης και ο πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Κ. Γωνιανάκης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA