Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον βιολογικό σταθμό της Αγ. Πελαγίας
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον βιολογικό σταθμό της Αγ. Πελαγίας PDF Εκτύπωση
Πέμπτη 31 Μαϊου 2012
Εγκρίθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζο, οι περιβαλλοντικοί όροι για τη κατασκευή και λειτουργία του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς, Μαδέ, Αχλάδας, Αμμουδίου, Μονοναύτη Ξηροκάμπου και Ψαρομούρας του δήμου Μαλεβιζίου».
Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, το σημαντικότερο ίσως στο Μαλεβίζι, του οποίου ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο η προσπάθεια υλοποίησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή του, ήταν η έγκριση της ολοκληρωμένης αυτής μελέτης, προϋπολογισμού 772 περίπου χιλ €, η οποία καλύφτηκε από έσοδα του δήμου. Οι περιβαλλοντικοί όροι αυτής της μελέτης που εγκρίθηκαν, αποτελούν το Α και Ω για την κατάθεσή της. Με το έργο του συγκεκριμένου βιολογικού σταθμού, καλύπτονται πολλές ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές του Μαλεβιζίου, λύνεται άπαξ και διαπαντός το πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων κατοικιών, επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων, καταργούνται οι βόθροι - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - και αποκτά η πιο τουριστική περιοχή του Μαλεβιζίου, την περιβαλλοντική αναβάθμιση που ήταν απαραίτητη. Παράλληλα, αναβαθμίζεται και το αίσθημα της περιβαλλοντικής προστασίας στις συγκεκριμένες περιοχές, που αποτελούν κατά γενική ομολογία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός και τονίζει ότι: «Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα σε ένα σπουδαίο έργο, ένα έργο υψίστης σημασίας για το δήμο μας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο συγκεκριμένος βιολογικός σταθμός ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Αποτελούσε άλλωστε και βασική προεκλογική μας δέσμευσης. Σήμερα, ερχόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο στόχο μας και με δεδομένη τη δέσμευση που έχουμε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη για χρηματοδότησή του έργου από το ΕΣΠΑ, είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχή του κατάληξη. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται και δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος κατανόησε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα του βιολογικού σταθμού της Αγ. Πελαγίας και ο οποίος βρίσκεται διαρκώς αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη του Μαλεβιζίου, όπως άλλωστε και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζο, για την άψογη συνεργασία που έχουμε τόσο με τον ίδιο, όσο και με όλα τα στελέχη των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Προχωράμε τώρα άμεσα στην ολοκλήρωση της μελέτης και την υποβολή της πρότασής μας στις αρμόδιες υπηρεσίες».

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA