Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του νέου Λυκείου Γαζίου
Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του νέου Λυκείου Γαζίου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 31 Μαϊου 2012
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του νέου Λυκείου Γαζίου στη θέση Μεγάλος Λάκος, με τον ανάδοχο του έργου.
Η κατασκευή του νέου αυτού σχολικού συγκροτήματος, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα έντονο και εκρηκτικό (περισσότερα από 900 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα στο γυμνάσιο και λύκειο) και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, ήταν η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου. Το νέο Λύκειο Γαζίου έχει έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο σχολικού έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Κρήτη! Μια κίνηση αναγκαία, αφού η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των ενεργοβόρων κτηριακών κατασκευών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αντιμετωπιστεί - σε όποιο βαθμό είναι δυνατό - η περιβαλλοντική υποβάθμιση του πλανήτη μας. Θα φιλοξενεί 360 - 410 μαθητές, θα διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια, πολλούς χώρους εξυπηρέτησης μαθητών και καθηγητών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κλειστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και αναγνωστήριο, ενώ όλοι οι χώροι του είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 6,1 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ η αγορά του οικοπέδου, έγινε το 2003 από τον τότε Νομάρχη ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαρρή.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, εκφράζοντας τη χαρά του για την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου τονίζει: «Σήμερα ξεκινάει να υλοποιείται ένα εξαιρετικής σημασίας έργο, το νέο, σύγχρονο Λύκειο και σύντομα πλέον, οι μαθητές του Γαζίου θα μπορούν πραγματικά να απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και όλες τις παράλληλες σχολικές δραστηριότητες. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υπηρεσίες του δήμου, θα παρακολουθούμε από κοντά, όλα τα στάδια ανέγερσης, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το νέο αυτό σχολικό συγκρότημα. Θα ήθελα, εκ μέρους όλων των δημοτών μας και της δημοτικής αρχής, να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, καθώς και προς όλα τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης για την άψογη συνεργασία μας και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους. Παράλληλα θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, τα οποία κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, έχουν καταφέρει να φέρουν εις πέρας τεράστιο όγκο δουλειάς, σχετική με τα πολλά και σημαντικά έργα που εξελίσσονται σε ολόκληρο το Μαλεβίζι».
Επόμενος μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου στον θέμα της σχολικής στέγης, είναι η κατασκευή νέων δημοτικών σχολείων, αφού και σε αυτό το τομέα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης αναφέρει: «Τον Ιούνιο αποφοιτούν από την 6η τάξη των δημοτικών σχολείων Γαζίου 177 παιδιά και πηγαίνουν στην Α' γυμνασίου, ενώ ταυτόχρονα θα μπουν στην Α' τάξη των δημοτικών 210 νέοι μαθητές. Μιλάμε δηλαδή για μια αύξηση περίπου 20% στον αριθμό των παιδιών που θα φοιτούν από το Σεπτέμβριο στα ήδη κορεσμένα δημοτικά σχολεία του Γαζίου, οπότε καταλαβαίνετε πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Οι προσπάθειές μας είναι προσανατολισμένες σε αυτόν το στόχο και αισιοδοξώ ότι θα έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα».
Το παρόν στην συνάντηση υπογραφής της σύμβασης, έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Χ. Κουτσογιάννης, Δρ. Μαρής, Μ. Σαμόλης και Κ. Φασουλάκης, οι πρόεδροι της Α'θμιας και Β'θμιας επιτροπής παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης και Κ. Γρυλάκη-Παρασύρη, ο γεν. γρ. του δήμου Γ. Μανουσάκης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γ. Δρακουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κύρκος, η σύμβουλος του δημάρχου Ε. Αποστολάκη, οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου Αφρ. Κοτσιφάκη και Μ. Γρηγοράκη και ο υποδιευθυντής του λυκείου Γαζίου Γ. Καρπαθιωτάκης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA