Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κατεδάφιση – ανάσα για την πλατεία της Τυλίσου
Κατεδάφιση – ανάσα για την πλατεία της Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
Κατεδαφίστηκε από συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου το παλιό κτίσμα που αγόρασε η δημοτική αρχή στην Τύλισο, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της κεντρικής πλατείας του οικισμού, αλλά και του σπουδαίου Ιερού Ναού του Χριστού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Το οικόπεδο μέσα στο οποίο είναι κτισμένο το παλιό, τσιμεντένιο κτίριο των 60 περίπου τετραγωνικών μέτρων, αφού καθαριστεί από τα μπάζα θα διαμορφωθεί και θα προστεθεί στην έκταση της κεντρικής πλατείας της Τυλίσου. Αυτή είναι η δεύτερη αγορά παλιού ακινήτου στην Τύλισο, η οποία πραγματοποιείται από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της πλατείας, έχει ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ώριμη μελέτη με πλήρη πρόταση, προϋπολογισμού 815.000,00 €.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και σε δηλώσεις του τόνισε: «Αγοράσαμε και αυτό το ακίνητο από δικούς μας πόρους, με σκοπό μέσα από την κατεδάφισή του να αναδειχτεί μια πανέμορφη πλατεία, αλλά και ένας ιστορικός Ιερός Ναός. Στόχος μας βέβαια παραμένει να εντάξουμε σε ανάλογο πρόγραμμα την ανάπλαση ολόκληρης της πλατείας, έτσι ώστε να αποκτήσει η Τύλισος μια πλατεία αντάξια της ιστορίας και της φυσικής της ομορφιάς. Αισιοδοξούμε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και μέσα στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που έχουμε, θα τα καταφέρουμε».
Παρόντες στις εργασίες κατεδάφισης ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Δρ. Μαρής, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κύρκος, ο πρόεδρος του οικισμού Ν. Παπάζογλου, ο ιερέας της Τυλίσου π. Γ. Μαλιωτάκης και πολλοί κάτοικοι του οικισμού.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA