Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επιθεώρηση έργων από το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη
Επιθεώρηση έργων από το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012
Τα έργα στην πλατεία Πολύδροσου στο Γάζι και την παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου στη Παντάνασσα, επιθεώρησε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δράκο Μαρή. Στην πλατεία Πολύδροσου, προβλέπεται να δημιουργηθεί χώρος για καθημερινή ξεκούραση, βόλτα, συζήτηση, παιχνίδι παιδιών, διασκέδαση κλπ. Στο νότιο σημείο της πλατείας θα κατασκευαστούν πέργκολες για τον απαραίτητο σκιασμό του χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως επίσης πέργκολα θα κατασκευαστεί πάνω από την εξέδρα, η οποία θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας. Παράλληλα θα γίνουν πλακοστρώσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός, περιφράξεις, μικροί κάδοι απορριμμάτων, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθεί νέο αρδευτικό δίκτυο, ενώ ο χώρος θα είναι απόλυτα προσβάσιμος σε ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 350 χιλ. € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Στην Ι.Μ. της Παντάνασας και συγκεκριμένα στο δρόμο που περνάει από τη βόρεια πλευρά του μοναστηριού, ο δήμαρχος είδε την ολοκληρωμένη παρέμβαση που πραγματοποίησε σε χρόνο ρεκόρ η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Στο συγκεκριμένο σημείο είχε παρατηρηθεί κατολίσθηση του οδοστρώματος με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος, μετά όμως από την παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας, η ζημιά αποκαταστάθηκε.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Παρά τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Στο δρόμο της Παντάνασσας, η τεχνική μας υπηρεσία αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, αποκαθιστώντας το πρόβλημα καθίζησης που είχε προκύψει στο οδόστρωμα. Στην πλατεία Πολύδροσου, το έργο που μόλις πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε τη σύμβαση έχει ξεκινήσει και σύντομα οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν έναν νέο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας - παρά το ότι λειτουργούν με ελάχιστα άτομα σε σχέση με τις ανάγκες του Μαλεβιζίου - εργάζονται μεθοδικά και αποτελεσματικά, ενώ η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης και η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA