Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο πρώην ξενοδοχείο «Αίγυπτος»
Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο πρώην ξενοδοχείο «Αίγυπτος» PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012
Με ταχύτατους ρυθμούς η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, προχωράει τις εργασίες αποκατάστασης του κληροδοτήματος Μελισείδη που βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Καλοκαιρινού με την οδό Πλάτωνος στο Ηράκλειο και ανήκει στο δήμο Μαλεβιζίου. Γνωστό ως πρώην ξενοδοχείο «Αίγυπτος», το κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο αποτελεί κληροδότημα του αείμνηστου Μελισσείδη προς την τότε κοινότητα Φόδελε και τα έσοδα από την εμπορική του εκμετάλλευση, ενισχύουν τις δράσεις της κοινότητας. Η Τοπική Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων έχει εγκρίνει τη μελέτη αντικατάστασης της κατεστραμμένης στέγης του κτιρίου, ενώ θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και η αποτύπωση του χώρου για να εκπονηθεί στη συνέχεια η μελέτη συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξής του.
Όλες οι απαραίτητες εργασίες θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, τόνισε σε δηλώσεις του την υποχρέωση που έχει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου να προστατέψει την περιουσία του δήμου και δήλωσε: «Με γοργούς ρυθμούς προχωράμε τις εργασίες σε ένα σπουδαίο διατηρητέο κτήριο. Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι χρέος μας να προστατέψουμε την περιουσία που κάποιοι ευεργέτες, μας κληροδότησαν. Έχουμε υποχρέωση να την αναδείξουμε και να την αξιοποιήσουμε για να εκπληρώνεται και η επιθυμία των δωρητών, που ήθελαν να βοηθήσουν τον τόπο τους. Αξίζει να τονιστεί, ότι αυτή η προσπάθεια ανάδειξης του κληροδοτήματος Μελισείδη, γίνεται με την αμέριστη συμπαράσταση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον κ. Σήφη Φανουράκη και τους συνεργάτες του, για την άμεση ανταπόκριση και την κατανόηση που μας δείχνουν».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA