Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Καστροκεφάλα»: Προχωράει η ανάδειξη ενός ακόμα σημαντικού αρχαιολογικού χώρου στο Μαλεβίζι
«Καστροκεφάλα»: Προχωράει η ανάδειξη ενός ακόμα σημαντικού αρχαιολογικού χώρου στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012
Χωρίς να χάσει χρόνο η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, προχώρησε τις εργασίες διάνοιξης δρόμου πρόσβασης στην αρχαιολογική περιοχή της Μυκηναϊκής Ακρόπολης της «Καστροκεφάλας», στη Ροδιά.
Πρόθεση της δημοτικής αρχής, είναι να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί και της ζητηθεί, τις εργασίες των αρχαιολόγων της ΚΓ' Ε.Π.Κ.Α. και να αποκτήσει ο δήμος Μαλεβιζίου άλλο ένα σημαντικό και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και η προϊσταμένη της ΚΓ' Ε.Π.Κ.Α. Αθ. Κάντα επισκέφτηκαν το χώρο, επιθεώρησαν τις εργασίες διάνοιξης και διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι ικανοποιείται το αίτημα της Εφορείας, προκειμένου ο χώρος να είναι προσιτός για να είναι δυνατή η μεταφορά υλικών στερέωσης, αλλά και η επιτήρησή του από την Ελληνική Αστυνομία και φύλακες της ΚΓ' Ε.Π.Κ.Α.
Αμέσως μετά την επίσκεψη ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης δήλωσε: «Όπως βλέπετε δε χάνουμε χρόνο. Με δικούς μας πόρους, ανταποκριθήκαμε και ξεκινήσαμε άμεσα την προσπάθεια ανάδειξης ενός ακόμα θησαυρού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη διάνοιξη της απαραίτητης οδού πρόσβασης. Είμαι βέβαιος ότι με την άριστη συνεργασία που έχουμε με την προϊσταμένη της ΚΓ' Ε.Π.Κ.Α. κ. Αθανασία Κάντα, την οποία και ευχαριστώ θερμά - αλλά και τους συνεργάτες της, σύντομα το Μαλεβίζι θα μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν ακόμα σημαντικότατο αρχαιολογικό μνημείο. Και οι αρχαιολογικοί θησαυροί του τόπου μας, μπορούν να αναδειχτούν - μαζί με τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή - στους βασικούς πυλώνες που θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο. Γι' αυτό και επενδύουμε τόσο έντονα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Δεν είναι απλά ιερή μας υποχρέωση, είναι και ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία!
Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους τους ιδιοκτήτες της περιοχής, που κατανοούν τις ανάγκες του τόπου μας και δέχτηκαν να παραχωρήσουν τμήματα της γη τους για να προχωρήσουν οι εργασίες, αλλά και όλους τους αρχαιολόγους της αρμόδιας υπηρεσίας, που με τόσο ζήλο αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας!».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA