Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Με επιτυχία η Ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση
Με επιτυχία η Ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 23 Νομεβρίου 2013
Με τη συμμετοχή πολλών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Μαλεβιζίου, ΑΛΜΥΡΟΣ Α.Ε.Ο.Τ.Α., με θέμα: «Κατάρτιση, Δια βίου Μάθηση και Τοπική Ανάπτυξη», υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των τοπικών φορέων για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση, καθώς και η σύνδεσή τους με τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Την Ημερίδα άνοιξε ο Δ/νων Σύμβουλος της Αλμυρός Α.Ε.Ο.Τ.Α., επίκ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δ. Ξενάκης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυνε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κ. Μαμουλάκης, ο Δ/νων Σύμβουλος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Π. Μανούρης και ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μ. Σενετάκης.
Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον Ευρωβουλευτή κ. Σπ. Δανέλλη και είχε θέμα «Η Ευρωπαϊκή εμπειρία και η εθνική πραγματικότητα».
Αμέσως μετά ακολούθησε πάνελ με θέμα "Κατάρτιση, δια βίου μάθηση, σύνδεση με την τοπική ανάπτυξη" με τη συμμετοχή του κ. Ν. Παπαδάκη (καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης), του κ. Μ. Βλάσση (καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης) και του κ. Μ. Δρακάκη (καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης) και συντονιστή το δημοσιογράφο Χρ. Κώνστα.
Στο δεύτερο πάνελ με θέμα "Η προσέγγιση των κοινωνικών φορέων", συμμετείχε ο κ. Α. Δρούγας (εκπρόσωπος Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ο κ. Α. Κλινάκης (Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης) και ο κ. Μ. Παρασύρης (Δ/ντης Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Τυλίσου), ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Μ. Αλεξάκης.
Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση γύρω από το θέμα "Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" με τη συμμετοχή της κ. Μ. Πετρακογιώργη (Δημάρχου Φαιστού), του κ. Ν. Γιαλυτάκη (Αντιδημάρχου Ηρακλείου), του κ. Χ. Κουτσογιάννη (Αντιδημάρχου Μαλεβιζίου), του κ. Ν. Σταυρουλάκη (Αντιδημάρχου Χερσονήσου), του κ. Γ. Καλογεράκη (Αντιδημάρχου Μινώα - Πεδιάδας), του κ. Μ. Πολιτάκη (Αντιδημάρχου Αρχανών - Αστερουσίων) και του κ. Ν. Κοκκινάκη (Αντιδημάρχου Γόρτυνας) και συντονιστή το δημοσιογράφο Λ. Βαρδάκη.
Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζ. Δοξαστάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Ν. Σχοιναράκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Π. Μπαριτάκης, στελέχη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, καθώς και σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA