Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σημαντικές παρεμβάσεις στον δρόμο για το Λιβάδι και στον Νερόμυλο του Κρουσώνα
Σημαντικές παρεμβάσεις στον δρόμο για το Λιβάδι και στον Νερόμυλο του Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 11 Μαρτίος 2014
Την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για δυο σημαντικά έργα στον Κρουσώνα, εξασφάλισε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για το έργο βελτίωση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί από τον Κρουσώνα προς το Λιβάδι και το έργο της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του παραδοσιακού νερόμυλου του οικισμού, συνολικού προϋπολογισμού 240.000 €. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για δυο σημαντικές παρεμβάσεις στον Κρουσώνα, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της ευρύτερης περιοχής. Το Λιβάδι μια μοναδική περιοχή για την Κρήτη, προσελκύει πολλούς επισκέπτες χειμώνα - καλοκαίρι και με την βελτίωση της πρόσβασης σε αυτό, η δυναμική αυτή θα ενισχυθεί σημαντικά. Ο παραδοσιακός νερόμυλος του Κρουσώνα από την άλλη, ένα από τα τελευταία μνημεία που μαρτυρούν συνήθειες μιας άλλης εποχής, με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις μας μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές.
Ανάλογες παρεμβάσεις άλλωστε πραγματοποιούμε σε κάθε γωνιά του δήμου μας με στόχο να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα των οικισμών και να ενισχύσουμε τις μικρές τοπικές οικονομίες. Στηρίζουμε πολλά στον τουρισμό, ο δήμος μας έχει έντονα ανεπτυγμένο αυτό το στοιχείο και προσπαθούμε ως δημοτική αρχή, με δικούς μας πόρους και με εντάξεις έργων σε ανάλογα προγράμματα, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες ανάδειξης της τουριστικής ταυτότητας του Μαλεβιζίου.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς επίσης και όλους όσους δούλεψαν μεθοδικά για να πετύχουμε μια ακόμα σημαντική ένταξη έργων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης».
Και τα δυο έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα LEADER.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA