Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάδοχος για τα έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης της Αχλάδας
Ανάδοχος για τα έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης της Αχλάδας PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014
Με την επιλογή προσωρινού αναδόχου, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου διαμόρφωσης της πλατείας της Αχλάδας, προϋπολογισμού 260 χιλιάδων ευρώ.
Πρόκειται για έργα που αναδεικνύουν την πλατεία του γραφικού οικισμού τονίζοντας όλα τα παραδοσιακά της στοιχεία και την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται εργασίες πλακόστρωσης με κυβόλιθους, αλλαγής του δαπέδου της πλατείας, τοποθέτηση νέων φωτιστικών, νέων κάδων απορριμμάτων, κατασκευή πέργκολας στη βρύση της πλατείας, ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ και πλακών όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης, διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, κ.α.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Κάναμε ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση των έργων που θα αλλάξουν ριζικά την όψη της Αχλάδας και σε μικρό χρονικό διάστημα, άλλο ένα εργοτάξιο θα προστεθεί στα δεκάδες που σήμερα δουλεύουν στο Μαλεβίζι. Με τις παρεμβάσεις μας αυτές, η πλατεία ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού οικισμού του δήμου μας αλλάζει ριζικά όψη. Σεβόμενοι τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και τα παραδοσιακά στοιχεία του χωριού, αναδεικνύουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν σε κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο τις ομορφιές της Αχλάδας. Αμέσως μετά και με την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας στο σύνολο του οικισμού.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Θέμη Κληρονόμο, τον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε και έτρεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να ευχαριστήσω επίσης τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, μιας υπηρεσίας που μας έχει βοηθήσει πολύ, καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, που και σε αυτό το έργο τα κατάφεραν περίφημα».
Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το πρόγραμμα LEADER.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA