Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» η Ντόρα Μπακογιάννη
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» η Ντόρα Μπακογιάννη PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018
Η Τομεάρχης Υποδομών και υπ. Κρήτης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφτηκε σήμερα τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, στο πλαίσιο της 2ήμερης περιοδείας της στην Κρήτη. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής υποδέχτηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Γραμματέα της Π.Ε. τη Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον εκπρόσωπο του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, Νίκο Χρονάκη, τον πολιτευτή Γιώργο Ματαλλιωτάκη, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη και Βαγγέλη Καρκανάκη αντίστοιχα και από στελέχη της Ν.Δ.
Την ξενάγηση ανέλαβε ο επιμελητής της έκθεσης του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού, Κώστας Δολαψάκης, ο οποίος και εξήγησε αναλυτικά τα εκθέματα, τις τεχνοτροπίες και γενικότερα την φιλοσοφία που ακολουθούσε ο μεγάλος καλλιτέχνης. Η Ντόρα Μπακογιάννη εντυπωσιάστηκε από τα σπουδαία έργα του Μπότη Θαλασσινού, όπως επίσης και από το γεγονός ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου διαθέτει πλέον ιδιόκτητη πινακοθήκη. Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης πρόσφερε στην Ντόρα Μπακογιάννη ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το Μαλεβίζι» ενώ ο Κώστας Δολαψάκης της δώρισε ένα portfolio από την έκθεση του 2004 που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με θέμα την πολιορκία και η πτώση του Μεγάλου Κάστρου, μια χρυσοτυπία του βασικού έργου και ένα ενημερωτικό για την τεχνική του στην μεταλλοτεχνία και τον τρόπο χειρισμού.
Το παρών στην ξενάγηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μαλλιωτάκης, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου Μανώλης Γενναράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Τυλίσου Σταύρος Χαλκιαδάκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Τυλίσου.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Πινακοθήκη «Μπότης Θαλασσινός» είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, για μεμονωμένες επισκέψεις, ή επισκέψεις σχολείων, φορέων και συλλόγων. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας που ισχύει μέχρι 20 Ιουνίου, είναι:
  • Τετάρτη & Πέμπτη: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
  • Παρασκευή: 10:00 - 18:00
  • Σάββατο & Κυριακή: 10:00 - 15:00
  • Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά
Για επισκέψεις οργανωμένων ομάδων, σχολείων, συλλόγων, φορέων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με το 2810831117.
Επίσης, το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης διαθέτει κι ένα σύγχρονο αμφιθέατρο, χωρητικότητας 120 ατόμων με φουαγιέ που μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον 50 άτομα, για τη διοργάνωση ομιλιών, συνεδρίων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η αίθουσα είναι κλιματιζόμενη, πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα (ηχητική εγκατάσταση, οθόνη προβολής κλπ), διαθέτει σύνδεση Wi-Fi, ρυθμιζόμενο φωτισμό, κ.α.
Στοιχεία Επικοινωνίας Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός»: Διεύθυνση: Τύλισος Μαλεβιζίου, Τ.Κ.: 71 500, τηλ.: 2810-831117.
Web page: www.malevizi.gr - E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA