Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μαθητές από το Ρέθυμνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο
Μαθητές από το Ρέθυμνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018
Μαθητές από ένα ακόμα σχολείο της Κρήτης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο.

Πρόκειται για μαθητές της Β΄ τάξης του 3ο Γυμνασίου Ρεθύμνου, οι οποίοι εκτός από την ευκαιρία της επιμορφωτικής ξενάγησης προετοιμάστηκαν για να παρουσιάσουν εργασία με θέμα: «Η μελέτη της τοπικής ιστορίας μέσα από την αγιογραφία των τεσσάρων νεομαρτύρων».
Αφορμή για την εργασία - την οποία εκπόνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών με την καθοδήγηση της θεολόγου Αναστασίας Κοπανάκη και στόχο να κατανοήσουν με βιωματικό και διαθεματικό τρόπο, ιστορικές και θεολογικές γνώσεις - και την επίσκεψη στη Πινακοθήκη, αποτέλεσε η έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα «Σύμβολα και Συμβολισμοί». Μια έκθεση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν την τοπική ιστορία, να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της γνώσης, αλλά και να καταγράψουν όλες τις γνωστές απεικονίσεις των Αγίων, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα θεολογικά, ιστορικά και εικαστικά στοιχεία που οι εικόνες περιείχαν.
Τα αποτελέσματα τις έρευνάς τους παρουσιάστηκαν από την Αναστασάκη Στέλλα, τη Ζαμπετάκη Δήμητρα, τη Κωστάκη Σήλια, τον Βουλουμπασάκη Βασίλη και τον Ξυδάκη Ηρακλή, ενώ τα βιβλία, που χρησιμοποιήθηκαν, βρήκαν οι μαθητές Βαβουδάκης Γίωργος και Αγγελιδάκης Χαράλαμπος. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές τους, Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Καλογεράκη Πόπη και Κοπανάκη Αναστασία.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια παρουσίαση της ενδυματολογίας των τοπικών Αγίων από τον επιμελητή Κρητικών στολών Νίκο Περυσινάκη, να κάνουν συγκρίσεις και να συζητήσουν για την ιστορία της Κρητικής ενδυμασίας.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για παιδιά και καθηγητές, οι οποίοι φεύγοντας ευχαρίστησαν θερμά την εικαστικό και επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» Χρύσα Βαθιανάκη για την εξαίρετη φιλοξενία και τις παράλληλες δράσεις που παρουσίασε.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA