Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πράσινο φως για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της μονάδας αφαλάτωσης ύδατος από τον Αλμυρό ποταμό
Πράσινο φως για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της μονάδας αφαλάτωσης ύδατος από τον Αλμυρό ποταμό PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013
Απορρίφτηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.), για την επιλογή αναδόχου κατασκευής της «μικρής» μονάδας αφαλάτωσης του δήμου Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία δίνει πλέον τη δυνατότητα στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ., να συνεχίσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη και να ξεκινήσει η κατασκευή ενός εκ των πλέον σημαντικών έργων για το Μαλεβίζι.
Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ενταγμένο στο ΕΠΕΕΡΑΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αναμένεται να λύσει το πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων από το Γάζι μέχρι την Αγία Πελαγία. Μιας περιοχή που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει αυξημένη κατανάλωση νερού εξαιτίας και του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού τουριστών που την επισκέπτονται. Παράλληλα όμως, η μονάδα θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα του πόσιμου νερού, αφού θα λειτουργεί κάτω από εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, τηρώντας τα πιο σύγχρονες μεθόδους αφαλάτωσης. Η δε παραγωγή της, θα είναι από 2 έως 2,5 χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού ανά ημέρα.
Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, είχαν καταθέσει προσφορά οι 4 μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε ανάλογα έργα και που διαθέτουν την τεχνογνωσία αλλά και τα εχέγγυα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Προσωρινός ανάδοχος είχε αναδειχτεί η εταιρεία «SYCHEM Α.Ε.» και στο έργο περιλαμβάνεται η λειτουργία των γεωτρήσεων, της μονάδας, αλλά και των αντλιοστασίων που θα οδηγούν το νερό στις δεξαμενές στη θέση «Κουμπέδες» και στις δεξαμενές της Ροδιάς.
Έτσι εξασφαλίζεται η επάρκεια αλλά κυρίως η αρίστη ποιότητα νερού για τις περιοχές του πρώην δήμου Γαζίου.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA