Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σε λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου ο βιολογικός στο Καβροχώρι
Σε λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου ο βιολογικός στο Καβροχώρι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013
Παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου Φ. Σαββάκη, η σύμβαση κατασκευής της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού Καβροχωρίου, προϋπολογισμού 355.000 €.
Η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που έχει αγοράσει από ίδια έσοδα η Δ.Ε.Υ.Α.Μ., η οποία χρηματοδότησε επίσης από δικούς της πόρους, τις σχετικές μελέτες για να εντάξει τα έργα των δικτύων και της μονάδας στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο πνοής σε μια περιοχή που συνεχίζει να αναπτύσσεται οικιστικά, το οποίο λύνει το τεράστιο πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων. Η κατασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και με δεδομένο ότι τα δίκτυα είναι ήδη έτοιμα, η λειτουργία της μονάδας θα είναι άμεση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για μια μονάδα βιολογικού τελευταίας τεχνολογίας, με υπόγειες και στεγανές δεξαμενές που εξασφαλίζουν την απουσία κάθε οσμής και αποτελεί την πλέον σύγχρονη λύση στην επεξεργασία οικιακών λυμάτων, αφού δεν απαιτεί τη χρήση ενεργής λάσπης όπως άλλα συστήματα, είναι αθόρυβη και δεν έχει λειτουργικά προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, τόνισε σε δηλώσεις του: «Ένα ακόμα καθοριστικής σημασίας έργο, μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής και το γεγονός αυτό, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά. Τα οφέλη από τη λειτουργία της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού είναι προφανή, τόσο από λειτουργικής, όσο και από περιβαλλοντικής αλλά και αισθητικής απόψεως.
Προσπαθούμε όπως βλέπετε με όλες μας τις δυνάμεις, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομών. Σε καιρούς χαλεπούς, στο δήμο Μαλεβιζίου τα μηχανήματα δεν σταματάνε να δουλεύουν για να κάνουν ολόκληρο το Μαλεβίζι σύγχρονο και ελκυστικό. Με μεθοδικότητα, ρεαλιστικούς στόχους και φυσικά με σκληρή δουλειά, βλέπουμε σιγά - σιγά τους κόπους και τις θυσίες των δημοτών μας, να γίνονται έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους για πολλά χρόνια.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τη άψογη συνεργασία μας. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη, τον Δ/ντη της Γ. Κουγιουμουτζάκη και σε όλα τα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης, για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».
Παρόντες στην υπογραφή ήταν και οι αντιδήμαρχοι Μ. Σαμόλης, Άρ. Σαλούστρος και Θ. κύρκος, καθώς και ο δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Κουγιουμουτζάκης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA