Το Μαλεβίζι τιμά τον Greco PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 29/03/2014
Με τη διοργάνωση Ημερίδας για τον El Greco στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Αθηνών και στα πλαίσια της έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη συνάντηση», ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του δήμου Μαλεβιζίου για το έτος Δ. Θεοτοκόπουλου. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Αεράκη, και τα μέλη της Κώστα Καζαμιάκη, Μαρία Πιτσικάκη, Σπύρο Καλλέργη, και Γιάννη Παλλήκαρη.
Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται:
Ιούνιος 2014
 • Θεατρικό δρώμενο στην πλατεία του Φόδελε, με τίτλο «Αφιέρωμα στον Γκρέκο» από σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μαλεβιζίου.
 • Διήμερο φεστιβάλ αναγεννησιακής μουσικής από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.
 • Μουσική εκδήλωση στο μουσείο El Greco στο Φόδελε με τίτλο «100 μαντολίνα παίζουν για το Θεοτοκόπουλο», από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης.
 • Έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων και Ιταλών ζωγράφων σε συνεργασία με τον όμιλο UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών, στο δήμο της Μπολόνια στην Ιταλία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο της πόληςΕθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμο της Βενετίας και στα Ενετικά αρχεία.

  Ιούλιος 2014
 • Φεστιβάλ Νεολαίας - Δομήνικος Θεοτοκόπουλος 2014 στην Αμμουδάρα με την συμμετοχή όλων των συλλόγων του δήμου Μαλεβιζίου, αθλητικών και περιβαλλοντικών φορέων.
 • Διεθνές συμπόσιο γλυπτικής στο Φόδελε, όπου όλα τα έργα που θα εκτεθούν, θα παραμείνουν στον πανέμορφο οικισμό.

  Αύγουστος 2014
 • Φεστιβάλ στη γενέτειρα του El Greco, στο Φόδελε, το διάστημα 1 έως 7 Αυγούστου. Στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία και στο μουσείο El Greco περιλαμβάνονται εκδηλώσεις:
 • Αναπαράσταση του πίνακα του μεγάλου ζωγράφου «ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ».
 • Ομιλία από τον ιστορικό τέχνης Κωνσταντίνο Καζαμιάκη για τη ζωή και το έργο του Δ. Θεοτοκόπουλου.
 • Αναγεννησιακή συναυλία από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης.
 • Παρουσίαση από το δήμο Σητείας εκδήλωσης με θέμα: Βιτσέντζος Κορνάρος και Ερωτόκριτος, με θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις και ομιλίες.
 • Ημερίδα για τις μεγάλες οικογένειες της επαρχίας Μυλοποτάμου κατά τη Βυζαντινή και Ενετική εποχή.
 • Μουσική βραδιά από τον δήμο Ανωγείων.
 • Εκδήλωση με θέμα: «Το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών τιμά το μεγάλο ζωγράφο στη γενέτειρά του, το Φόδελε».
 • Βραδιές αφιερωμένες στους Έλληνες μετανάστες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Οι βραδιές αυτές καλύπτονται μουσικά από διάφορους δήμους της Κρήτης.
 • Εκθέσεις ζωγραφικής από Κρήτες ζωγράφους, μέλη της UNESCO Αθηνών και Ιταλίας, στην οικία του Δ. Θεοτοκόπουλου, στο μουσείο El Greco στο Φόδελε, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του οικισμού.

 • Οκτώβριος 2014
 • Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κρητικών Συλλόγων Ευρώπης, τον Σύλλογο Κρητών Μονάχου και το Κλαμπ Ελλήνων Επιστημών Μονάχου, θα διοργανωθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόναχο, με τη συμμετοχή του δήμου Μαλεβιζίου και της κοινότητας Φόδελε, για τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου.

 

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο δήμος Μαλεβιζίου τιμά το άξιο τέκνο του, τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο. Με σεβασμό στην παράδοση και στη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη που τίμησε την Ελλάδα, την Κρήτη, το Μαλεβίζι και τη γενέτειρά του το Φόδελε σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το έτος Δ. Θεοτοκόπουλου. Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το δήμο μας και ιδιαίτερα το Φόδελε, θα τονώσουν την τοπική οικονομία, αλλά πάνω απʼ όλα, θα δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο την σπουδαία αυτή προσωπικότητα. Το 2014 είναι μια χρονιά που περιμένουμε πλήθος επισκεπτών απʼ όλο τον κόσμο στο μουσείο του EL Greco στο Φόδελε και οι εκδηλώσεις αυτές, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο αυτό το ρεύμα. Καλώ όλο τον κόσμο να τις παρακολουθήσει, να απολαύσει το μεγαλείο του Greco και να αναλογιστεί τα επιτεύγματά του».
Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη γενέτειρα του El Greco, στο Φόδελε.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA